HR
EN
07. srpnja / 21:00h

Pavle Miljenović Quintet

Jazz gitarist Pavle Miljenović na Tvrđavi Barone svira s istoimenim quintetom na Tvrđavi Barone 7. srpnja u sklopu Barone Jazz Festivala.

Miljenović ima dva studijska albuma praćena izvrsnim kritikama i struke i publike koja nije samo ograničena isključivo na ljubitelje jazz glazbe.

Sada predstavlja svoj treći autorski album, ujedno i drugi album sa svojim kvintetom, naziva "Arrival". Nakon prvijenca "Begin.", također s kvintetom, objavio je i hvaljeni album s kvartetom, "Upper Structures".

"Inspiracija za album 'Arrival' je, pretpostavljam, oduvijek bila u meni. Samo sam trebao dozreti umjetnički, zanatski i kao osoba da ga realiziram. Ideja je bila izraziti se na iskren i nepretenciozan način te stilski i kompozicijski konzistentno mojem prvom albumu Quinteta – 'Begin.'. U tom sastavu mi je uvijek naglasak na melodiju i mentalne slike/filmičnost same glazbe. Kao da prate neku scenu iz života", poručuje Miljenović pred koncert na Baroneu.

Osim što je vrhunski gitarist, Miljenović je i skladatelj koji autorski potpisuje sve kompozicije na albumu, a u njegovim aranžmanima suvremeni jazz zvuči zanimljivo i kompaktno. Na "Arrivalu" su mu se i ovog puta pridružili dugogodišnji suradnici i redom vrsni jazz glazbenici – Saša Nestorović na saksofonu, Hrvoje Galler na klaviru, Zvonimir Šestak na kontrabasu I Borko Rupena na bubnjevima.

ULAZNICE

Ulaznice za koncert s početkom u 21 sat dostupne su po cijeni od 6 eur online i u City Pointu šibenskih tvrđava. Članovi Kluba prijatelja uz predočenje važeće članske iskaznice na blagajni ostvaruju popust od 10 posto pri kupnji ulaznica.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti