HR
EN
04. srpnja / 21:00h

NOISE

Projekt The Noise Brune Matić predstavlja nešto posve novo u svijetu glazbe jer spaja vizualnu umjetnost sa živom glazbom u kontekstu jazz ansambla, a na Tvrđavi Barone slušamo ga u utorak 4. srpnja.

Projekt govori o buci s kojom se svakodnevno susrećemo - buka prometa, radova, sirena i ostalog neželjenog sadržaja, koja se miješa s ogromnom količinom informacija kojima smo svakodnevno bombardirani. Većinu sadržaja koje konzumiramo svakodnevno više ni ne percipiramo, a  zvukovi se isprepliću sa svjetlima, reklamama, informacijama, telefonskim pozivima, mislima, stvarajući buku koje nismo niti svjesni.

Bruna Matić mlada je bubnjarka i autorica kompozicija, aranžmana, teksta i videa ovog izuzetno zanimljivog audio vizualnog projekta. Inspirirana elektronskom glazbom, skladala je kompozicije koje su spoj ritmova raznih elektronskih žanrova poput dubstepa, trapa, 2-step i drum n basas uz jazz improvizacije i harmonije.

Projekt The Noise je prvi put predstavljen s jazz orkestrom HRT-a na autorskom koncertu 2021. godine. U međuvremenu su kompozicije prearanžirane za kvintet i izdane u vlastitoj nakladi.

Bruna Matić, spomenimo, nakon završene Osnovne i srednje škole za popularnu jazz glazbu u Zagrebu, nastavila je studij jazz bubnjeva na Sveučilistu za glazbu i izvedbenu umjetnost u Grazu odakle nakon bachelor diplome nakon seli u Rotterdam gdje završava master studij na akademiji Codarts. Surađivala je s mnogim bendovima i izvođačima - HGM A Band, Irena Žilić, The Frajle, Matija Cvek, HRT jazz orkestar, Miro Kadoić/David Gazarov kvartet I Davor Križić Experiment samo su neki od njih. Vodi i vlastiti bend Bruna Matić Quartet s kojim 2019. objavljuje album prvijenac ''Two Weeks After Midnight''. Redovito aranžira za HRT jazz orkestar za koncertni ciklus Sunčana strana Prisavlja uz goste poput Psihomodo popa i TBF-a, te nastupa s izvođačima kao što su Nela Đinđić, Gina Damjanović, Marija Mirković (ex Frajle) i Nika Turković.

Ulaznice za koncert s početkom u 21 sat dostupne su po cijeni od 6 eur online i u City Pointu šibenskih tvrđava. Članovi Kluba prijatelja uz predočenje važeće članske iskaznice na blagajni ostvaruju popust od 10% pri kupnji ulaznica.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti