HR
EN
21. lipnja / 21:30h

Ljubav, smrt i njemačke marke

r. Cem Kaya, Njemačka, 2022., 98' (12)

 

Nagrađivani dokumentarac Ljubav, smrt i njemačke marke donosi priču o vibrantnoj povijesti glazbene kulture turskih imigranata u Njemačkoj. Naime, šezdesetih godina prošlog stoljeća zajedno s velikim brojem gastarbajtera iz Turske u Njemačku pristiže i njihova glazba kao nezaobilazan dio kulture – djelić doma u stranoj zemlji. Tijekom godina, nezavisni glazbeni smjerovi koji nisu postojali ni u njihovoj domovini razvijaju se u Njemačkoj.

U formi dokumentarnog eseja redatelj Cem Kaya pripovijeda o nezavisnoj glazbenoj kulturi turskih imigranata i njihovih potomaka u Njemačkoj, odvodeći gledatelje u ritmičan univerzum glazbene raznolikosti i oživljavajući pritom energiju i duh vremena. Razvoj potpuno novih žanrova poput “pjesama iz inozemstva” (Gurbetçi-Lieder), nastupi ekscentričnog folk dua Derdiyoklar, sudbina rock prosvjednika Cema Karace koji je u Njemačkoj potražio egzil i hip-hop kao glas potomaka doseljenika dio su svjedočanstva o jedinstvenoj živahnosti i svježini turske glazbe u Njemačkoj.

Ovaj zabavan dokumentarac, koji je nagradila publika Berlinalea i Dokufesta, na tvrđavi Barone prikazuje se prvog dana ljeta, kada se obilježava i Svjetski dan glazbe.

 

ULAZNICE: Za Klub prijatelja 3€ (22,60 kn) / redovna cijena 3,50€  (26,37 kn)

Dostupne online i u City Pointu.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

 

Program nije prikladan za mlađe od 12 godina.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti