HR
EN
29. srpnja / 21:00h

Ljeto kada sam naučila letjeti - Ljeto u kino mreži / Uz gostovanje ekipe filma - RASPRODANO!

r. Radivoje Andrić, Srbija, Hrvatska, Bugarska, Slovačka, 2022., 87', igrani

 

Obiteljska dramedija o odrastanju posljednji je u nizu hit naslova redatelja Radivoja Andrića, čiji su filmovi Munje! (2001.) i Kad narastem, bit ću klokan (2004.) stekli kultni status kod publike u regiji.

Nastao prema romanu Jasminke Petrović, film prati dvanaestogodišnju Sofiju koja mašta o kampiranju s ekipom i svojem prvom poljupcu. Ipak, ljetovanje će morati provesti u trošnoj obiteljskoj kući na Hvaru, sa svojom pomalo napornom bakom Marijom i luckastom tetom Luce. Bez društva i interneta, Sofijin život na Hvaru je pakao, ali monotoniju ubrzo prekida neobično ponašanje bake Marije. Sofija naslućuje da je u pitanju nekakva tajna romansa, ali velika istraga bakinog ljubavnog života zapravo rezultira otkrićem dugo čuvane obiteljske tajne.

Snimljen u manjinskoj hrvatskoj koprodukciji (Kinorama), film je prikazan na nizu europskih festivala među kojima su i onaj u Locarnu, u Zlínu i u Puli, a nagradu za najbolji europski film osvojio je na Međunarodnom filmskom festivalu za djecu i mlade BUFF u Malmöu. 

Film se prikazuje u sklopu programa Ljeto u Kino mreži, a projekciju će dodatno uveseliti gostovanje mladog glumca iz filma Luke Bajte te filmskog kritičara i edukatora Nina Kovačića.

 

ULAZNICE: 2€ (15,07 kn)

Dostupne online i u City Pointu.

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti