HR
EN
19. srpnja / 21:30h

Joyland

r. Saim Sadiq, Pakistan, 2022., 126' (15)

 

Pobjedničko ostvarenje 20. Zagreb Film Festivala, pakistanski film Joyland, ujedno je i trans ljubavna priča i obiteljska drama, film ansambla i film o istraživanju vlastite intime i mogućnosti samoizražavanja.

Najprije cenzuriran, a potom i zabranjen u domovini, no hvaljeno na festivalima diljem svijeta, Joyland je smješten u srcu metropolitskog Lahorea gdje živi tradicionalna obitelj Rana, predvođena ostarjelom glavom obitelji, ocem koji ne prestaje na pleća svoje odrasle djece stavljati teret očekivanja.

Dok svi željno iščekuju rođenje djeteta najstarijeg sina i njegove žene, nezaposleni mlađi sin Haider i supruga Mumtaz svojim brakom prkose konvencijama društva. Neovisna Mumtaz hraniteljica je obitelji, a sanjar Haider brine o kućanstvu i dane provodi s nećacima. Međutim, kada Haider otkrije svijet erotskog teatra i potajno se zaposli kao pomoćni plesač trans starlete Bibe, njegov će potez utjecati na čitavu duboko konzervativnu obitelj.

Snažna priča o pravu na slobodu i različitost ugušenom represivnim patrijarhatom prvi je pakistanski film u službenoj selekciji Cannesa, gdje je i osvojio nagradu žirija u programu Izvjestan pogled, kao i Queer palmu, a također je i prvi pakistanski film koji je ušao u užu selekciju za nominaciju za Oscara. 

Film se prikazuje u suradnji sa Zagreb Film Festivalom

 

ULAZNICE: Za Klub prijatelja 3€ (22,60 kn) / redovna cijena 3,50€  (26,37 kn)

Dostupne online i u City Pointu.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

 

Program nije prikladan za mlađe od 15 godina.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti