HR
EN
30.08. - 02.09.

Zbog najave nepovoljnog vremena otkazana je projekcija filma Hotel Pula na Tvrđavi Barone u srijedu 30. kolovoza. Ulaznice kupljene u City Pointu moguće je vratiti na istom mjestu od četvrtka 31. kolovoza zaključno sa subotom 2. rujna.

Hotel Pula - OTKAZANO

r. Andrej Korovljev, Hrvatska, 2023., 95' (12)

EDIT: Najavljeno gostovanje redatelja je otkazano!

 

Temeljen na motivima romana Pula Vladimira Stojsavljevića, Hotel Pula dugometražni je igrani prvijenac etabliranog dokumentariste, Andreja Korovljeva, a svoje premijerno prikazivanje imao je na otvaranju recentnog Pulskog filmskog festivala, gdje ga je publika nagradila visokom ocjenom (4.6).

Radnja je smještena u 1995. godinu, u hotel iz naslova filma gdje među brojnim izbjeglicama iz Bosne živi i 38-godišnji Mahir. Njegovi dani jednolični su i prazni, a njegova prošlost nepoznata. Jedne tople noći početkom ljeta, Mahir na plaži nedaleko od hotela, u kojem je smješten i klub Colosseum, omiljeno okupljalište pulske alternativne scene, prvi put ugleda Unu, mladu Puljanku. Taj iznenadni susret pobudit će u njemu nadu.

Film je u cijelosti snimljen u Korovljevoj rodnoj Puli, na brojnim prepoznatljivim pulskim ambijentima, a velik dio filmske ekipe čine upravo Puležani. Redatelj, dvostruki dobitnik Porina i Oktavijana, posvetio je Puli, njenim stanovnicima i ultimativnim simbolima poput Uljanika više svojih ostvarenja, među kojima su dokumentarci Una storia polesana i Godine hrđe.

Glavne uloge u ovom filmu o mogućim slučajnostima i nemogućoj ljubavi između buntovne tinejdžerice i od svijeta zgaženog bosanskog izbjeglice tumače sjajna debitantica Nika Grbelja i poznati bosanskohercegovački glumac Ermin Bravo. 

 

ULAZNICE: Za Klub prijatelja 3€ (22,60 kn) / redovna cijena 3,50€  (26,37 kn)

Dostupne online i u City Pointu.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

 

Program nije prikladan za mlađe od 12 godina.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti