HR
EN
02. kolovoza / 21:30h

Garbura

r. Josip Žuvan, Hrvatska, Srbija, 2022., 113', (12)

 

Priča o prijateljstvu dvojice dječaka iz međusobno zavađenih obitelji cjelovečernji je prvijenac mladog redatelja Josipa Žuvana, koji je nedavno za ovo ostvarenje osvojio nagradu Breza za najboljeg debitanta na Pulskom filmskom festivalu.

Radnja prati nerazdvojne dvanaestogodišnjake Nikolu i Antonija koji žive u susjednim kućama. Njihove su obitelji zavađene, no dječaci se unatoč tome druže i slobodno vrijeme uoči blagdana provode paleći karabite, snimajući svoje eskapade snimaju i objavljujući ih na YouTubeu ne bi li postigli što veći broj pregleda. No svađa između obitelji uskoro će eskalirati.

Glumačku ekipu ove “tihe eksplozije obiteljskih tenzija” (Marko Njegić, Slobodna Dalmacija) predvode mladi glumci Mauro Ercegović Gracin i Franko Floigl. Ostale uloge tumače Ivana Roščić, koja je za ovu izvedbu nagrađena pulskom Zlatnom Arenom za najbolju sporednu žensku ulogu, Marija Škaričić, Ljubomir Bandović, Asja Jovanović i Zdenko Jelčić. 

 

 

ULAZNICE: Za Klub prijatelja 3€ (22,60 kn) / redovna cijena 3,50€  (26,37 kn)

Dostupne online i u City Pointu.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

 

Program nije prikladan za mlađe od 12 godina.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti