HR
EN
07. kolovoza / 21:00h

Zbog najave lošeg vremena za subotu 5.8. projekcija filma se prebacuje na ponedjeljak, 7.8. u 21 sat. Kupljene ulaznice vrijede za novi datum projekcije!

[Updated 4.8.]

Dnevnik Pauline P. - Ljeto u kino mreži

r. Neven Hitrec, Hrvatska, 2023., 95'

 

Dugometražni igrani film za djecu Dnevnik Pauline P. u režiji Nevena Hitreca nastao prema istoimenom lektirnom romanu autorice Sanje Polak prati samouvjerenu, emotivnu i duhovitu učenicu 3.c razreda Paulinu P. koja je nepopravljivi individualac, sposobna u svakom trenutku reći svoje mišljenje i naći rješenje za svaku situaciju. Otvorenog srca i bez trunke straha, ponekad odlučna, a ponekad samodopadna, Paulina svoj dnevnički život ispunjava svakodnevnim školskim i obiteljskim zgodama i nezgodama, maštarijama i za njezinu dob neuobičajenim duhovitim kritičkim osvrtima na stvarnost oko nje.

Dnevnik Pauline P. žanrovski je vedra obiteljska komedija s elementima fantastike dok animirani elementi i kolažni ritam dodatno naglašavaju dječju imaginaciju i dnevničku formu. U naslovnoj ulozi Pauline P. je Katja Matković, a u dječjim ulogama pojavljuju se još Aria Dunda, Ramona Ivanda, Tom Rushaidat, Jakov Švarc i Darin Pavišić. U ulogama odraslih u filmu pojavljuju se poznati kazališni i filmski glumci Judita Franković, Igor Kovač i Borko Perić.

Na nedavnom Pulskom filmskom festivalu film je osvojio Zlatnu Arenu za kostimografiju (Ivana Zozoli Vargović).

 

ULAZNICE: 2€ (15,07 kn)

Dostupne online i u City Pointu.

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti