HR
EN
26. kolovoza / 21:00h

Da li ste vidjeli ovu ženu? – Projekcija uz gostovanje

r. Dušan Zorić, Matija Gluščević, Srbija, Hrvatska, 2022., 79' (15)

GOŠĆA PROJEKCIJE: glumica Ksenija Marinković

MODERATORICA: Jelena Svirčić

 

U vrelini ljetnih dana, Draginja pronalazi tijelo mrtve žene koja podsjeća na nju. U vrelini ljetnih dana, Draginja unajmljuje lažnog muža kako bi se pokazala pred prijateljima. U hladnoći zimske noći, Draginja luta ulicama grada u potrazi za izgubljenim pamćenjem. Kroz tri različita života, jedna sredovječna žena pokušava da iskoči iz svoje kože.

 

Premijerno prikazan na uglednom Tjednu kritike na Venecijanskom filmskom festivalu, cjelovečernji prvijenac Dušana Zorića i Matije Gluščevića nadrealistična je psihodrama, posve originalna psihološka filmska vinjeta o identitetu i transformaciji sredovječne žene. Nakon što titularna protagonistica, Beograđanka Draginja Marinković, nestane, gledateljima se nude tri različite verzije, odnosno tri različite životne situacije koje bi mogle objasniti misteriozni događaj.

“Inspiraciju za film pronašli smo u našim majkama. Često zamišljamo da je njihov život potpun, da ono što ih čini živima pripada prošlosti, a ne sadašnjem trenutku. Bez obzira jesu li ili ne, žene srednjih godina se u našem društvu arhetipski doživljava kao majke. Željeli smo istražiti skrivene živote sredovječnih žena i tragati za njihovim pravim identitetima. Da li ste videli ovu ženu? je 'doplgenger' bajka o ljudskoj potrebi za srećom i pripadanjem”, pojašnjava redateljski dvojac koji ujedno potpisuje i scenarij filma.

U glavnoj, maestralno odigranoj ulozi ovjenčanoj pulskom Zlatnom Arenom nastupa Ksenija Marinković koja će o filmu govoriti nakon projekcije. Film je na Festivalu autorskog filma u Beogradu nagrađen Grand Prixom, a u Puli mu je pripala i Zlatna Arena za fotografiju (Aleksa Radunović, Marko Kažić i Milica Drinić).

ULAZNICE: Za Klub prijatelja 3€ (22,60 kn) / redovna cijena 3,50€  (26,37 kn)

Dostupne online i u City Pointu.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

 

Program nije prikladan za mlađe od 15 godina.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti