HR
EN
20. srpnja / 21:00h

B's FUNstallation

B's FUNstallation koji je krajem prošle godine objavio svoj treći autorski album Hold On i proslavio 10 godina kontinuiranog djelovanja, na Tvrđavi Barone svira 20. srpnja u sklopu Barone Jazz Festivala.

B's FUNstallation ove je godine bio nominiran u kategorijama nagrade Porin za Najbolji album jazz glazbe i Najbolju skladbu jazz glazbe.

Pod nazivom B's FUNstallation šest je glazbenika koje je okupio trubač Zvonimir Bajević u proljeće 2012. godine. Zajednički projekt, u kojemu je kreativno ostvarivanje u potpunosti otvoreno i poticano od strane svakog njegovog kotačića, prirodno je izrastao na dugogodišnjem zajedničkom muziciraju i prijateljevanju u okviru HGM Jazz orkestra Zagreb, a kasnije zajedničkom profesionalnom putu u Jazz orkestru HRT-a. Sudjelovanje svih članova u mnoštvu različitih projekata te s dugim nizom glazbenika (Elvis Stanić Group, Jazz Me Do Quintet, Satellite Quartet, Tamara Obrovac Transhistria Ensemble, Jazz Orkestar HRT-a, HGM Jazz orkestar Zagreb, The Problems, Lasse Lindgren Big Constellation, The Bonebomb, Big band RTV Slovenija...) s kojima su članovi B's FUNstallation surađivali i ostvarivali svoju glazbenu afirmaciju, ostavio je velik utjecaj i tragove, koje kroz vlastite kompozicije pokušavaju sintetizirati u svoje viđenje stvari, pojava, osjećaja i situacija koje doživljavaju.

     
B's FUNstallation su Mario Bočić (tenor saksofon), Zvonimir Bajević (truba, krilnica), Davor Doležal (gitara), Luka Žužić (klavijature, trombon), Goran Rukavina (kontrabas, električna bas gitara) i Borko Rupena (bubnjevi).

Do sada su nastupali u gotovo cijeloj Hrvatskoj, a prvo veće inozemno gostovanje benda bila je dvotjedna turneja u Kini 2017. godine, tijekom koje je na 9 koncerata u Mudanjiangu, Dalianu, Jilinu, Shijazhouangu, Nanchangu, Lizhou i Wuhanu bend održao uspješne koncerte u velikim koncertnim dvoranama pred brojnom kineskom publikom.

Nakon prvog albuma Sixto band je izdao Blue Line, a treći album Hold On objavljen je krajem prošle godine.

ULAZNICE

Ulaznice za koncert s početkom u 21 sat dostupne su po cijeni od 6 eura online i u City Pointu šibenskih tvrđava. Članovi Kluba prijatelja uz predočenje važeće članske iskaznice na blagajni ostvaruju popust od 10% pri kupnji ulaznica.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti