HR
EN
16. kolovoza / 21:30h

Amore

r. Andrea Di Stefano, Italija, 2023., 124' (15)

 

Najgledaniji talijanski film godine, napeti kriminalistički triler Amore u režiji poznatog talijanskog redatelja i glumca Andrea Di Stefana, prati policijskog poručnika Franca Amorea u najdužoj i najizazovnijoj noći njegove službe. Naime, noć uoči odlaska u mirovinu nakon 35 godina provedenih u policiji, Amore je pozvan da istraži mjesto zločina na kojem je ubijen njegov dugogodišnji policijski partner Dino.

Do obračuna vatrenim oružjem došlo je uslijed međusobnog sukoba pljačkaša dijamanata, a Dinova upletenost u pljačku svima je nespojiva s njegovim karakterom. Potreseni Amore na mjesto zločina dolazi s vlastite zabave povodom umirovljenja, progonjen činjenicom što o tragičnoj Dinovoj sudbini ipak zna nešto više.

Ovaj portret suvremenog milanskog kriminalnog podzemlja snimljen je na 35-milimetarskoj vrpci, a pomalo vintage fotografija za koju je odgovoran Guido Michelotti te glazba s potpisom Santija Pulvirentija, inspirirana kinematografijom 1970-ih i 1980-ih, u znatnoj mjeri pridonose ovom raskošnom, punokrvnom neo-noiru.

Glavnu ulogu tumači cijenjeni talijanski glumac Pierfrancesco Favino.

ULAZNICE: Za Klub prijatelja 3€ (22,60 kn) / redovna cijena 3,50€  (26,37 kn)

Dostupne online i u City Pointu.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

 

Program nije prikladan za mlađe od 15 godina.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti