HR
EN
30. srpnja / 21:00h

RASPRODANO!

Yammat loves Jack Savoretti - RASPRODANO!

 

Jack Savoretti na šibensku Tvrđavu sv. Mihovila stiže 30. srpnja,
a u prodaji je posljednjih 100 ulaznica,
stoga ako već niste, svakako osigurajte svoju!

 

Savoretti je svoj premijerni nastup u Hrvatskoj trebao održati prošle godine, no zbog neizvjesne situacije s koronavirusom došlo je do nemogućnosti spajanja datuma turneje koja se u potpunosti prebacila na tekuću godinu. Britanski kantautor na tvrđavu će doći godinu dana nakon planiranog prvog datuma koncerta, a kupljene ulaznice ostale su važeće za novi datum održavanja koncerta.

Za sve koji to još nisu uradili, svoju ulaznicu mogu nabaviti:

  • na linku i na svim prodajnim mjestima Eventima
  • na blagajni Tvrđave sv. Mihovila
  • na blagajni Kuće umjetnosti Arsen gdje za članove Kuba prijatelja šibenskih tvrđava s važećom članskom iskaznicom vrijedi popust od deset posto.

Savoretti u Šibenik stiže u sklopu svoje europske turneje na kojoj će predstaviti i potpuno nove pjesme s posebnog proširenog izdanja hvaljenog albuma Europiana  Europiana Encore

Savorettijeva glazba našla je mjesto u poznatim TV serijama Grey's Anatomy, Sons of Anarchy i One Tree Hill, a izvedbama pjesama Catapult i Only You uživo u emisiji Grahama Nortona postao je prepoznatljiv svjetskom auditoriju. U autorskom stvaranju, Savoretti je uvijek birao ići zahtjevnijim pravcima, ne odstupajući od vlastitih ideja koje su ga s godinama sve više činile prepoznatljivim. Upornost mu se ubrzo isplatila s brojnim nastupima na cijenjenim europskim pozornicama, a zatim i na iznimno uglednim festivalima poput švicarskog Montreaux Jazz Festivala.

Inspiriran zvukom šezdesetih, veliki uzor u pisanju pjesama su mu Simon & Garfunkel i Serge Gainsbourg. S velikanima ga povezuju zbog snažnih, a jednostavnih stihova nabijenih emocijom koji lako dopiru do slušatelja, kao što je to i maestralna uspješnica Candlelight s njegovog posljednjeg albuma  - Singing to Strangers. Strpljiv i vjeran sebi, Savoretti se popeo na prva mjesta britanskih top ljestvica s preko 120 tisuća prodanih primjeraka albuma koji je u prosincu 2019. dobio posebno reizdanje s dva nova singla.

Singing to Strangers je prema Savorettijevoj želji snimljen u starom crkvenom podrumu u centru Rima – u glazbenom studiu kojeg je 1969. pokrenuo legendarni Ennio Morricone. Osim Candlelighta, najveću pažnju publike dobile su pjesme Love Is On The Line, What More Can I Do i velika suradnja sa svjetskom divom Kylie Minogue na pjesmi Music's Too Sad Without You za koju je spot snimljen u slavnoj operi Teatro la Fenice, tek nekoliko sati prije zajedničkog nastupa.

Engleski glazbenik talijanskih korijena na tvrđavi će izvesti najveće glazbene uspješnice iz 14 godina duge karijere s ukupno sedam izdanih albuma. Nastupajući na najvećim i najljepšim svjetskim pozornicama poput Wembleyja i Teatro la Fenice, nema sumnje kako će jedinstveni Savoretti oduševiti i publiku u Šibeniku.

After party u Tunelu

Neformalni after party Tvrđave sv. Mihovila i programa ‘Yammat loves Jack Savoretti’ je u Tunelu u Mandalini gdje nastupa meksički DJ i producent Mufti koji u Šibenik stiže u sklopu svoje prve europske turneje.

U Tunelu će Mufti pult dijeliti s PaleolitiKom, a za warm-up je zadužen mladi Martin B.

 

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti