HR
EN
21. lipnja / 21:00h

Svjetski dan glazbe na Tvrđavi Barone!

Dvostruki koncert na Tvrđavi Barone povodom Svjetskog dana glazbe!

Kao najava ljetne koncertne sezone na Tvrđavi Barone, na datum kada se obilježava Svjetski dan glazbe, od 21 sat širit će se zvuci francuske glazbene priče Nere Stipičević, a potom pozornicu preuzimaju ansambl Acoustic Project.

  • VOILÀ à la Travershe u izvedbi Nere Stipičević glazbena je posveta ljubavi koju su u svojim pjesmama opjevali najveći francuski glazbenici Charles Aznavour, Edith Piaf, Jacques Brel i brojni drugi. Repertoar je nastao kada je pjevačica svoju ljubav prema francuskom jeziku i glazbi odlučila prenijeti na pozornicu koju dijeli s vrhunskim glazbenicima.

    Izvedu prati oglazbeni sastav "Travershe" (Tomislav Parmać/klavir, Mirko Prišlin/gitara, Leopold Stašić/violina, Neven Šverko/čelo) koji nastupima u formi kvinteta i dueta, ima za cilj promičući francusku kulturu u Hrvatskoj i hrvatsku kulturu u Francuskoj naglasiti važnost međukulturalne suradnje, tolerancije i inspiracije u osobnom i profesionalnom razvoju pojedinca koji je nužan za razvoj solidarnog društva.

Nastup je sufinanciran putem Natječaja „Jer svirati se mora 2” provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

 

 

  • Program se nastavlja nastupom Ansambla Acoustic Project koji su na tvrđavi nastupili povodom njenog otvorenja. Sada se deset vrsnih klasičnih glazbenika pod vodstvom kontrabasista Dubravka Palanovića na istu pozornicu vraća s fuzijom hrvatskog folklora, klasične glazbe i jazza, jedinstvenim i atraktivnim glazbenim tkivom inspiriranim hrvatskim folklorom svih regija.

    Početkom  veljače ove godine izašao je novi album pod nazivom „Furious Dance“ u izdanju talijanskog izdavača „Velut Luna“. Skladbe na ovom albumu, kao i na programu koncerta, svojevrsna su fuzija klasične glazbe, jazz glazbe i hrvatske tradicijske glazbe.

    Ansambl čine: Dani Bošnjak - flauta, Branko Mihanović - oboa, Nikola Fabijanić - saksofon, Mario Čopor - klavir, Stanislav Muškinja - udaraljke, Marco Graziani - violina, Val Bakrač - violina, Filip Vitko - viola, Petar Kovačić - violončelo, te Dubravko Palanović - kontrabas.

 

KAKO DO ULAZNICA?

Ulaznice za dvostruki koncert su dostupne online na webu Tvrđave kulture i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen po cijeni od 60 kuna.

Na blagajni članovi Kluba prijatelja uz predočenje važeće članske iskaznice ostvaruju popust pri kupnji ulaznica – cijena ulaznice je 40 kn.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti