HR
EN
30. rujna / 19:30h

ŠPD Kolo i Simfonijski puhački orkestar HV-a

Šibensko pjevačko društvo Kolo i Simfonijski puhački orkestar HV-a 30. rujna zatvorit će koncertnu sezonu na Tvrđavi sv. Mihovila.

Riječ je o tradicionalnom koncertu povodom Dana Grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila, koji će ove godine biti održan pod nazivom 'O, zemljo naša!'

Kolaši i orkestar tako se i ove godine vraćaju ljetnoj pozornici najstarije šibenske tvrđave i jedini su izvođači koji su na Tvrđavi sv. Mihovila nastupili gotovo svake koncertne sezone.

Simfonijski puhački orkestar HV-a, osnovan 1991. godine, u svojoj 31 godini djelovanja obuhvatio je hrvatske praizvedbe, niz djela svjetske glazbene baštine, djela suvremenih skladatelja i praizvedbe hrvatskih autora.

Šibensko pjevačko društvo Kolo jedno je od najstarijih i najtrofejnijih amaterskih kulturnih društava u Hrvatskoj koje kontinuirano djeluje još od osnutka 1899. godine. Kolaši čuvaju tradiciju višeglasnog pjevanja, njeguju hrvatsku glazbenu baštinu i tradiciju i doprinose afirmaciji hrvatske zborske glazbe promičući je u Hrvatskoj i Europi. Različite sekcije Kola okupile su s vremenom više od dvije tisuće Šibenčana i Šibenčanki različitih generacija koji su uvježbali i izveli preko 750 skladbi i održali više od 1700 nastupa. Kolaši su pjesmom predstavljali Šibenik u 160 gradova 17 zemalja!

Koncert 'O, zemljo naša!' na Tvrđavi sv. Mihovila počinje u 19,30 sati. Ulaznice su dostupne u sustavu Eventima (prva 24 sata isključivo korisnicima Mastercard kartica), a od nedjelje 25. rujna svima te u City Pointu šibenskih tvrđava na adresi Ulica don Krste Stošića 1 u kojem članovi Kluba prijatelja ostvaruju popust od deset posto.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti