HR
EN
24.06. - 25.06.

Let's Rock 3

 

 Poznat kompletan line-up Let's Rock festivala: Jedna tvrđava, dva dana, tri pozornice, 20 izvođača!

 

Treću godinu zaredom Let's Rock označava početak ljeta u Šibeniku. Hram, BluVinil, Bad Daughter, Rolo, Fantom, Fire in Cairo, freekind., Irena Žilić, Luul, Miriiam, Trokut, Diskodelija, Đutko i plodovi zemlje, KOIKOI, LELEE, Marinada, Porto Morto, Pseća plaža, Srklet i Willow Avenue izmjenjivat će se 24. i 25. lipnja na tri pozornice Tvrđave sv. Mihovila. 

Ovogodišnji line-up kojeg čine trenutno najzvučnija imena regionalne alternativne scene. Nekima je ambijent Tvrđave sv. Mihovila već dobro poznat, a neki nam dolaze prvi put i uopće ne sumnjamo da će svi oni zajedno ponovno napraviti super atmosferu na kakvu smo navikli na Let's Rocku.

ULAZNICE U PRODAJI

Ulaznice za festival dostupne su po cijeni od 230 kuna

Dnevne ulaznice po cijeni od 150 kuna dostupne su na Eventimu. 

 

LINE UP

BAD DAUGHTER 

Novi projekt splitske umjetnice Dunje Ercegović kojeg će šibenskoj publici predstaviti na pozornici Tvrđave sv. Mihovila. Publici otprije poznata i kao Lovely Quinces, na Let's Rock festivalu predstaviti će svoj novi nagrađivani album „Let Me Panic“ koji je u suradnji sa zagrebačkim producentom Leonardom Klaićem (She Loves Pablo, delapse) okrunjen dvjema Rock&Off nagradama i Porinom za najbolju žensku vokalnu izvedbu. 

BLUVINIL 

Jedan od najbrže rastućih domaćih pop rock bendova ponovno se penje na pozornicu Tvrđave sv. Mihovila! Šibenski Apaši sa zagrebačkom adresom dolaze predstaviti svoj novi singl “U predgrađu” koji će se naći na njihovom nadolazećem drugom studijskom albumu, a u nebrojenim prilikama mogli smo ga čuti i na vodećim radiopostajama. Bombastičan nastup očekuje nas i ovaj put! 

FANTOM 

Već svima poznato ime na regionalnoj glazbenoj sceni iza kojeg se krije Petar Wagner koji svojim analognim srcima i digitalnim prstima stvara neke nove zvučne kulise. Njihove pjesme tajnovite su avanture strasti i boli ispričane u šiframa u vidu sintetizatorskih zvukova, sanjivih melodija i obično-neobičnih tekstova. Prepustite se retro zvuku svojevrsne mašine za putovanje kroz mjesto i vrijeme, čije je krajnje odredište nepredvidivo, baš kao i Fantom! 

FIRE IN CAIRO 

Alt rock četvorka dolazi predstaviti hvaljeni drugi album koji je nedugo nakon objave zavrijedio pohvale publike, dok ih kritika naziva prvoklasnim rock bendom. Mate, Filip, Jakov i Patrick, zagrebačka alt rock četvorka koja čini Fire In Cairo, predstavlja miks indie, post garage, psychedelic, blues, progressive zvuka. Na albumu su ugostili mnoge talentirane umjetnike među kojima valja izdvojiti svima nam već poznate Mary May i Dunju Ercegović (Lovely Quinces, Bad Daughter). Nastup na Tvrđavi sv. Mihovila bit će prilika vidjeti zašto bend gradi nastupe uživo kao jedan od svojih najvećih aduta. 

FREEKIND. 

Iznimno talentirani duo čine Sara Ester Gredelj iz Hrvatske i Nina Korošak Serčić iz Slovenije. Glazbenice su to čiji je zanimljiv spoj obogatio svjetsku glazbenu scenu, a sudeći po njihovu debi EP-ju i novom singlu “Visualize”, itekako uživaju u neo soulu, jazzu i r’n’b-ju. Njihove pjesme promiču snažne poruke ljubavi i nade, a groove koji postižu je toliko snažan da ne sumnjamo kako će publiku pred pozornicom Tvrđave sv. Mihovila oboriti s nogu. 

HRAM 

Glas o albumu prvijencu ovog šibenskog kolektiva najprije se proširio ulicom ostavljajući ekipu bez daha i pune oduševljenja. Njihov stil je ulični old school, a  dolaze direktno iz jezgre starih šibenskih zidina. Njihov live nastup ostavlja bez daha i jedino što imamo za reći je da vežete pojaseve jer koncertnim predstavljanjem albuma „Bijes“ na Tvrđavi sv. Mihovila,  HRAM polijeće. 

IRENA ŽILIĆ 

Jedna od naših najcjenjenijih i najnagrađivanijih kantautorica već je dobro poznata šibenskoj publici, no ovo ljeto prvi put nastupa na Tvrđavi sv. Mihovila! Ova umjetnica može se pohvaliti da je dijelila pozornicu sa svjetski poznatim bendom Morcheeba, koji su obradili njen singl “The Moon”. Glazba ove zagrebačke kantautorice ispunjena je nostalgičnom teksturom obojanom romantikom i snovima, uspješno balansirajući između mekog akustičnog popa, indie folka i melankoličnog intenziteta bluesa, a njezin nastup očekujemo s nestrpljenjem! 

LUUL 

Iza mističnog imena stoji Ivan Lulić koji je na sceni aktivan još od 2015. te prepoznatljiv po svom psihodeličnom pop zvuku. Uz pomoć pratećeg trija kojeg čine Borna Jambrošić, David Lipovac i Bruno Čavara ovi natprosječno visoki momci će vas zavesti svojim svilenim pop zvukom za spavaće sobe. 

MIRIIAM 

Upečatljivo me na indie rock sceni snažnih ženskih domaćih vokala je zagrebačka kantautorica Miriiam. Novi album koji je izašao krajem prošle godine, Miriiam je obogatila prepoznatljivim sanjivim indie retro pop zvukom, a ovim putem šibenska publika će ga imati priliku premijerno poslušati uživo. 

ROLO 

Poznati splitski bend već se udomaćio na pozornicama Let’s Rock festivala na kojem nastupaju treću godinu zaredom. Riječ je o tročlanom vokalno-instrumentalnom sastavu koji su publici otprije poznati kroz bendove Leut Magnetik, Wizard Of Stone Mountain i Tihi sadist. Publici predstavljaju novi album “Ponte Rosso” za koji kažu da je kombinacija šarene glazbe gdje se može pronaći nešto za svakoga, a oni su pronašli i vremena da nam dizajniraju vizual za ovogodišnje izdanje festivala! 

TROKUT 

Ovaj eksperimentalni sastav sve je više prepoznat po suvremenom electronic jazz zvuku kojeg su imali prilike predstaviti na brojnim renomiranim domaćim i stranim festivalima. Nakon lansiranja uspješnog i općeprihvaćenog debitantskog albuma koji je pobrao same pohvale struke i pozitivne reakcije publike, premijerno će nastupiti u Šibeniku što nas iznimno veseli! 

DISKODELIJA

Ovaj četveročlani post-punk/rock/noise bend iz Šibenika dolazi predstaviti nove materijale koje su izbacili nakon punih 5 godina! Pjesma “Novi svijet” sa posljednjeg studijskog albuma "Sveluzija" kojim su nastavili niz kritički hvaljenih albuma objavljenih za izdavačku kuću Dancing Bear, privukla je mnogo pozornosti, a spot potpisuje šibenski redatelj, glazbenik i pisac Ante Storić! 

ĐUTKO I PLODOVI ZEMLJE

Tomislav Đudarić dobro je poznata ličnost na alternativnoj glazbenoj sceni - kao osnivač etno-rock benda Rusti te kao bivši gitarist benda Svemirko. Nakon što je prvi put u ruke uzeo sintizajzer, došao je do vedrih melodija pop žanra i pritom stvorio vlastite inačice agro pop glazbe! Sniman, miksan i produciran u zagrebačkom studiju etikete više manje zauvijek, album "Slušaj mala" je ujedno i prvi uradak koji se upravo iz te radionice otisnuo u prostranstva interneta. Uz članove Đutkovog pratećeg benda naziva "Plodovi Zemlje" na albumu gostuju i brojna talentirana lica kao što su Leo Beslać i Luka Šipetić (Nemanja), Mary May, kao i Đutkovi nekadašnji bendovski kolege iz Svemirka! 

KOIKOI  

KOIKOI je svježe ime sa živahne i sve evoluirajuće beogradske glazbene scene koje se prvi put predstavilo 2019. s pjesmom na kompilaciji Hali Gali platforme. Bend čine hrpa kreativaca iz različitih sredina s jednostavnim zajedničkim ciljem pisanja iznimnog indie rocka i alternativnog popa. KOIKOI-jev glazbeni izričaj postoji na sjecištu regionalne alternativne glazbene baštine i suvremenih zapadnih trendova. Njihov debitantski album prikazuje najuzbudljiviji oblik neortodoksnog popa stoga ne sumnjamo kao će se savršeno uklopiti unutar našeg festivalskog line up-a. 

LELEE  

Slovenski post-punk/indie-rock bend Lelee brzo se istaknuo na regionalnoj glazbenoj sceni zahvaljujući prepoznatljivom zvuku i vokalu koji se zanimljivo koristi makedonskim i srpskim jezikom. U svojim pjesmama pozivaju se na pionirski neuglađeni zvuk veterana kao što su Dinosaur Jr. i The Pixies. LeLee su prvaci melodičnih indie pjesama sa posebnim talentom za glatku isporuku upečatljivih refrena i nostalgičnih melodija indie rocka koje definitivno vrijedi poslušati live. 

MARINADA

Glazbeni sastav iz Rijeke koji je na sceni od 2003 godine zasniva se na eksperimentiranju različitim vrstama glazbenih žanrova uključujući pop, elektroniku i acapellu. Do sada su objavili 30-ak studijskih albuma i to većinom za prvu hrvatsku nezavisnu izdavačku kuću “Slušaj najglasnije!”. U Šibenik dolaze predstaviti svoj novi album “Gubljenje vremena” koji uskoro izlazi ali i brojne hitove s albuma “Marinada na vrućem krovu”! 

PORTO MORTO

Porto Morto sve je jače ime iza kojeg se krije sedmerac čiji se glazbeni smjer temelji na mješavini progresivnog popa, art rocka i indie elektronike.  Fantastično prihvaćen album "Portofon" iz 2019., s kojeg na prvu osvaja suradnja s Darkom Rundekom na singlu „Hodaj“, priskrbio im je tri nominacije za Porin, a novim albumom “PORTOPOP” definirali su novi zvuk, novi scenski identitet, ali i novu eru svoje karijere. Album je proglašen jednim od najboljih regionalnih albuma u 2021. što je potvrdio i Porin za najbolji alternativni album, a povodom promocije u ožujku napunili su zagrebačku Tvornicu Kulture te napravili koncert za pamćenje stoga ih dočekujemo s jednakom radošću i nestrpljenjem kao i na prvom Let’s Rocku! 

PSEĆA PLAŽA

Pseća Plaža je audio-vizualna skupina iz Zagreba osnovana 2016. godine, koju pokreće skupina istomišljenika želeći stvarati jednostavnu psihodeličnu glazbu s prizvucima i elementima svjetske glazbene scene s kraja 60-ih. Njihova glazba je spoj mnogih glazbenih utjecaja, a zvuči kao pejzaž urbane džungle i opuštene atmosfere klasičnih šansona preslikanih u formu zvučnog zapisa. Pitke psihodelične melodije, sanjiva i osobno angažirana poezija, te udarajući tropski ritmovi čine njihove pjesme osvježavajućim poput naleta povjetarca u vrućoj ljetnoj noći, a mi ne sumnjamo da će i nas osvježiti na pozornici Tvrđave sv. Mihovila.

SRKLET 

Mladi sarajevski bend Srklet na sceni je od 2019. godine, a dobro je poznat po svojim odličnim nastupima u sarajevskim klubovima. Svoj prvi album objavili su u vrijeme pandemije i njime u kratkom vremenu osvojili čitavu regiju! Posljednjim singlom „Invazija“ predstavljaju novi zvuk i identitet benda - Tvrđava sv. Mihovila jedva čeka njihovo live eksperimentiranje po prvi put u Hrvatskoj! 

WILLOW AVENUE

Mary May, zasluženo već poznata našoj javnosti, svoj je nastavak priče pronašla u dvojcu Jakša Perković (Jack De Shaw) i Ante Perković, koji su se pokazali savršenim izborom za nastavak njezine karijere. Bend je novi na hrvatskoj bogatoj sceni i ime je to od koga očekujemo još velikih stvari, a album prvijenac “Come What May” nam svjedoči da su na dobrom putu. A kad je riječ o Mary May, onda govorimo o jednoj od najznačajnijih kantautorica na domaćoj nezavisnoj sceni i upravo zato privilegija je slušati ih u Šibeniku i to u ambijentu koji se savršeno uklapa u njihov glazbeni izričaj! 

PRATITE FESTIVAL NA INSTAGRAMU! - @letsrock_festival 

I ovo ljeto na atraktivnim pozornicama na Mihovilu očekuje nas dakle obilje odlične glazbe, plesa, druženja i zabave.

Kako ne biste propustili niti jednu novost vezanu za treće izdanje festivala, zapratite službeni Instagram profil Let's Rock festivala! (Novosti i dalje možete pratiti na Facebooku i Instagramu Tvrđave sv. Mihovila.)

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti