HR
EN
09. srpnja / 21:30h

Filmska subota na Baroneu: O JEDNOJ MLADOSTI

r. Ivan Ramljak, Hrvatska, 2020., 78'

 

Nagrađivani dokumentarac Ivana Ramljaka govori o prerano preminulom redateljevom prijatelju Marku Čakloviću i njihovom zajedničkom odrastanju.

Trinaest godina nakon Markove iznenadne smrti, Ramljak pokušava rekonstruirati njegov život i njihov međusobni odnos, koristeći samo fotografije i video materijale koje je prijatelj tada snimao i dopunjavajući ih razgovorima i sjećanjima s Markovim najbližima – sestrom, prijateljima, djevojkama. Ovo intimno i nježno ostvarenje, koje ujedno portretira i sumornu zagrebačku poslijeratnu svakodnevicu, ali i nesalomljivi duh mladeži, jedan je od najzanimljivijih recentnih domaćih dokumentaraca.

Izvrsne kritike potvrdio je i niz osvojenih nagrada i priznanja – od onih na DokuFestu u Prizrenu i opatijskoj Liburniji, pa do nagrada na filmskim festivalima u Poitiersu i Trstu. Film je prikazan i u natjecateljskom programu renomiranog međunarodnog festivala goEast u Wiesbadenu, a Hrvatsko društvo filmskih kritičara dodijelilo mu je nagradu Oktavijan za najbolji dugometražni dokumentarni film.

 

KAKO DO ULAZNICA?

  • Članovima Kluba prijatelja i posjetiteljima s važećom dnevnom ulaznicom ulaz je slobodan,
  • dok svi ostali filmofili ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu kupiti na ulazu Tvrđave Barone uoči početka projekcije filma ukoliko ulaznice nisu rasprodane

 

POGLEDAJTE TRAILER:

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti