HR
EN
09. srpnja / 21:30h

Filmska subota na Baroneu: O JEDNOJ MLADOSTI

r. Ivan Ramljak, Hrvatska, 2020., 78'

 

Nagrađivani dokumentarac Ivana Ramljaka govori o prerano preminulom redateljevom prijatelju Marku Čakloviću i njihovom zajedničkom odrastanju.

Trinaest godina nakon Markove iznenadne smrti, Ramljak pokušava rekonstruirati njegov život i njihov međusobni odnos, koristeći samo fotografije i video materijale koje je prijatelj tada snimao i dopunjavajući ih razgovorima i sjećanjima s Markovim najbližima – sestrom, prijateljima, djevojkama. Ovo intimno i nježno ostvarenje, koje ujedno portretira i sumornu zagrebačku poslijeratnu svakodnevicu, ali i nesalomljivi duh mladeži, jedan je od najzanimljivijih recentnih domaćih dokumentaraca.

Izvrsne kritike potvrdio je i niz osvojenih nagrada i priznanja – od onih na DokuFestu u Prizrenu i opatijskoj Liburniji, pa do nagrada na filmskim festivalima u Poitiersu i Trstu. Film je prikazan i u natjecateljskom programu renomiranog međunarodnog festivala goEast u Wiesbadenu, a Hrvatsko društvo filmskih kritičara dodijelilo mu je nagradu Oktavijan za najbolji dugometražni dokumentarni film.

 

KAKO DO ULAZNICA?

Članovima Kluba prijatelja ulaz je slobodan, dok svi ostali filmofili ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu kupiti:

 

POGLEDAJTE TRAILER:

Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji, 

U utorak 28.6., Tvrđava Barone otvorena je za posjetitelje do 19 sati.

U srijedu 29.6., Tvrđava Barone otvorena je za posjetitelje do 20 sati.

Dobro došli!