HR
EN
03. rujna / 20:30h

Filmska subota na Baroneu: DRIVE MY CAR

r. Ryusuke Hamaguchi, Japan, 2021., 179'

KATEGORIZACIJA: 15

 

Ovogodišnji dobitnik Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma suptilna je, ali neizmjerno dirljiva filmska priča o životu, gubitku, umjetnosti i neočekivanim susretima koji premošćuju tragedije. Ova adaptacija kratke priče Harukija Murakamija kombinira introspektivnu studiju karaktera sa žanrom filma ceste. Kazališni redatelj i glumac Yusuke Kafuku u sretnom je braku sa scenaristicom Oto. Međutim, Oto iznenada umire, ostavljajući za sobom veliku tajnu. Dvije godine kasnije, Kafuku, koji se još uvijek ne može u potpunosti pomiriti s gubitkom, dobiva ponudu da režira predstavu na kazališnom festivalu u Hirošimi. Ondje upoznaje Misaki, suzdržanu ženu angažiranu da mu bude vozačica. Dok provode vrijeme zajedno, Kafuku se suočava s brojnim tajnama pokojne supruge koje ga tiho proganjaju.

Trostruki kanski laureat (nagrada za najbolji scenarij, nagrada FIPRESCI, nagrada Ekumenskog žirija) našao se na brojnim listama najboljih filmova protekle godine, a za Oscara je konkurirao u ukupno četiri kategorije: najbolji film, najbolji redatelj, najbolji strani film i najbolji adaptirani scenarij.

 

KAKO DO ULAZNICA?

  • Članovima Kluba prijatelja i posjetiteljima s važećom dnevnom ulaznicom ulaz je slobodan,
  • dok svi ostali filmofili ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu kupiti na ulazu Tvrđave Barone uoči početka projekcije filma ukoliko ulaznice nisu rasprodane

 

Program nije prikladan za mlađe od 15 godina.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti