HR
EN
07. rujna / 20:30h

Ulaznice kupljene za projekciju koja je bila planirana za 27.7. i odgođena zbog loših vremenskih prilika vrijede za novi datum prikazivanja!

Filmska srijeda na Baroneu: Shane MacGowan: Priča o pjevaču Poguesa

r. Julien Temple, UK, 2020, 124', (15)

 

Za samo finale srpnja i nastavak dugog toplog ljeta na Tvrđavi Barone šibensku publiku očekuje dokumentarno-muzička poslastica, najnoviji film možda najvećeg živućeg rock-dokumentarista, Juliena Templea, SHANE MACGOWAN: PRIČA O PJEVAČU POGUESA. U biografskom filmu o utemeljitelju i lideru irskog celtic-punk benda The Pogues, uz dosad neviđene arhivske snimke benda i MacGowanove obitelji, kao i animaciju legendarnog ilustratora Ralpha Steadmana, Temple donosi posvetu glazbenoj legendi u povodu proslave njegovog 60. rođendana na kojem su se okupili pjevači, filmske zvijezde i rock ‘n’ roll odmetnici kako bi slavili čovjeka i njegovo nasljeđe.

 

Shane MacGowan irski je pjevač koji svijet najbolje poznaje kao frontmena i tekstopisca rock grupe The Pogues, ali i po tome što je tradicionalnu irsku folk glazbu uspio obogatiti duhom punka. S druge strane, MacGowan je također postao notoran po svojim lošim navikama, zloporabi droga i alkohola. Dokumentiranja njegove persone prihvaća se engleski redatelj Julien Temple koji, osim što je režirao popriličan broj slavnih spotova, s velikim je glazbenicima radio i na nizu glazbenih dokumentaraca, primjerice o Sex Pistolsima, Babyshambles i Joeu Strummer.

 

 

 

KAKO DO ULAZNICA?

Članovi Kluba prijatelja ostvaruju popust od 30% na redovnu cijenu ulaznice (30 HRK / 3,98 €)

  • na blagajni Kuće umjetnosti Arsen u redovnom radnom vremenu
  • na ulazu Tvrđave Barone uoči projekcije filma, ukoliko nisu rasprodane

Svi ostali filmofili ulaznice po cijeni od 30 kuna / 3,98 € mogu kupiti:

 

Program nije prikladan za mlađe od 15 godina.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti