HR
EN
10. kolovoza / 21:30h

Filmska srijeda na Baroneu: RIMINI

r. Ulrich Seidl, Austrija, Francuska, 2022, 115'

Kategorizacija: 15

 

Novo igrani film provokativnog austrijskog redatelja Ulricha Seidla (Pasji dani, Uvoz, izvoz, Rajska trilogija, U podrumu) crna je komedija o Richieju Bravu, nekoć popularnoj austrijskoj pop zvijezdi. Danas ostarjeli i ocvali Richie živi u talijanskom gradu Riminiju, preživljavajući na račun stare slave. Svoj razuzdani način života i ovisnost o kocki financira održavanjem hotelskih koncerata, iznajmljivanjem vlastite kuće turistima i pružanjem seksualnih usluga obožavateljicama. Njegov se svijet, međutim, počinje rušiti kada ga kontaktira kći koju dugo nije vidio i zatraži od njega sav novac koji tijekom njezina života nije plaćao. 

 

Premijerno prikazan na ovogodišnjem Berlinaleu, Rimini je sirov, groteskni portret raskalašenog i usamljenog života zaboravljene zvijezde na zalasku karijere, koju je utjelovio karizmatičan austrijski glumac Michael Thomas. Njegovu spektakularnu glumačku izvedbu kritika uspoređuje s ulogama Nicka Apolla Fortea u Brodvejskom Dannyju Roseu Woodyja Allena i Gerarda Dépardieu u Kad sam bio pjevač Xaviera Giannolija.

 

Film će u redovnoj distribuciji biti od rujna, a šibenskoj publici donosimo ga pretpremijerno u suradnji sa Zagreb Film Festivalom.

 

 

KAKO DO ULAZNICA?

Članovi Kluba prijatelja ostvaruju popust od 30 posto na redovnu cijenu ulaznice (30kn)

  • na blagajni Kuće umjetnosti Arsen u redovnom radnom vremenu
  • na ulazu Tvrđave Barone uoči projekcije filma, ukoliko nisu rasprodane

Svi ostali filmofili ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu kupiti:

 

Program nije prikladan za mlađe od 15 godina.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti