HR
EN
22. lipnja / 21:30h

Filmska srijeda na Baroneu: BACI SE NA POD

r. Nina Violić, Hrvatska, 2022., 76', (12)

 

"Baci se na pod", dugometražni prvijenac glumice Nine Violić, kreće u hrvatsku kinodistribuciju 23. lipnja, a šibensku premijeru ostvariti će dan prije na Tvrđavi Barone 22. lipnja. Ova intimna drama prati posljednje trenutke zafrkancije, nježnosti i apsurda prije rastanka jedne obitelji. Dok se roditelji bave zamjeranjima i prebacivanjem krivnje, šestogodišnji sin svoj svijet gradi kroz igru.

U filmu se isti događaj prikazuje iz tri različite perspektive, tako da gledatelj postupno upoznaje osobne istine svakog člana obitelji. Supruga igra Goran Bogdan, jedan od najistaknutijih glumaca svoje generacije, dok sina tumači debitant Bruno Frketić Bajić. U ulozi tetke pojavljuje se Lee Delong, američko-francuska glumica, učiteljica glume, redateljica, spisateljica i voditeljica radionica kazališnog klauna. Nina Violić potpisuje film kao scenaristica i redateljica te u njemu tumači jednu od glavnih uloga.

 

Nina Violić cijenjena je i nagrađivana hrvatska kazališna, filmska i televizijska glumica te prvakinja drame HNK u Zagrebu. Scenaristica je i redateljica dva zapažena kratkometražna igrana filma "Odvajanje" (2014.) i "Janje" (2019.), koji je svoju međunarodnu premijeru imao na BFI London Film Festivalu. 

 

KAKO DO ULAZNICA?

Ulaz je moguć uz prethodno kupljenu ulaznicu za film po cijeni od 40kn koju možete kupiti:

 

Program nije prikladan za mlađe od 12 godina.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

u petak 14.lipnja Tvrđava sv. Mihovila otvorena je do 19 sati.
Hvala na razumijevanju!

-----

Dear visitors,

on Friday, June 14th, St. Michael's Fortress will be open until 7 PM.
Thank you for your understanding!