HR
EN
17. kolovoza / 21:30h

Filmska srijeda na Baroneu: 107 MAJKI

NAPOMENA

Selektorica Subversive film festivala Dina Pokrajac zbog privatnih razloga neće moći u srijedu 17. kolovoza na Tvrđavi Barone predstaviti film '107 majki'. Šibenskoj publici uvodno će se pred film obratiti Jelena Svirčić, zaslužna za odabir naslova ljetnog kina na Tvrđavi Barone i u Kući umjetnosti Arsen.

r. Peter Kerekes, Ukrajina, Republika Češka, Slovačka, 2021, 90'

Dokumentarno-igrani hibrid, ovjenčan nagradom za najbolji scenarij u programu Horizonti Venecijanskog filmskog festivala, nastao je prema autentičnim svjedočanstvima žena koje služe kazne u ženskom zatvoru u Odesi. Snimljen u hladnoj, beckettovskoj maniri, film vješto dočarava izolirani univerzum u kojem anti-heroine, koje prema stvarnim svjedočanstvima, pismima i iskustvima portretiraju profesionalne glumice, dijele svoje zločine, ljubavi, nade i tuge ispred kamere u odmaku od monotone zatvorske rutine i njezinih oporih rituala. Suptilni humor, istančane izvedbe, ogoljena mizanscena i čeznutljivi songovi oživljavaju svijet izvan vremena, a rezultat je dostojanstveni portret inače nevidljivih žena i njihove djece.

 

Ova „vizualno upečatljiva, jedinstveno dirljiva studija“ (Variety) u Hrvatskoj je premijerno prikazana proljetos na ZagrebDoxu, ubrzo potom i na Subversive Film Festivalu, a šibenskoj publici predstavit će ga selektorica Subversive Festivala, Dina Pokrajac.

 

 

KAKO DO ULAZNICA?

Članovi Kluba prijatelja ostvaruju popust od 30 % na redovnu cijenu ulaznice (30kn)

  • na blagajni Kuće umjetnosti Arsen u redovnom radnom vremenu
  • na ulazu Tvrđave Barone uoči projekcije filma, ukoliko nisu rasprodane

Svi ostali filmofili ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu kupiti:

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti