HR
EN
29. rujna / 09:00h

Dan grada Šibenika na šibenskim tvrđavama

Povodom obilježavanja Dana grada, šibenske tvrđave Sv. Mihovila, Sv. Ivana i Barone i ove godine pripremaju prigodni program. U četvrtak, 29. rujna, kada Šibenik slavi svog nebeskog zaštitnika Sv. Mihovila i obilježava Dan grada, ulaz na tvrđave Sv. Mihovila, Sv. Ivana i Barone slobodan je svim posjetiteljima, u regularnom radnom vremenu.

Povodom Dana grada Šibenika u suvenirnicama triju šibenskih tvrđava i u City Pointu, Tvrđava kulture pripremila je prigodni popust na dio asortimana. Od ponedjeljka 26. rujna pa do petka 30. rujna posjetitelji će moći izabrati originalni i maštoviti poklon, suvenir ili sitnice za dom. 

RADIONICA "MOJ NOVČIĆ"

29.9., 11 sati | Tvrđava Barone

Izradom replike srednjovjekovnog šibenskog novčića u glini djeca kroz druženje i zabavu uče kako se trgovalo u Šibeniku prije nekoliko stoljeća. Na radionici mogu sudjelovati djeca starija od 7 godina, za njih i pratnju ulaz na tvrđavu je slobodan. Broj sudionika radionice je ograničen.

 

OBILAZAK TVRĐAVE SV. IVANA 

29.9., 10 i 17 sati | Tvrđava sv. Ivana

S vodičima Tvrđave kulture sudionici prolaze najdramatičnije događaje koji su se dogodili tijekom najveće opsade Šibenika, a prisutni će imati priliku čuti i sve o ulozi koju je Tanaja odigrala kroz povijest pa do današnjeg dana.

Ture će krenuti na takozvanim 'kliještima' tvrđave i završiti na 'zvijezdi' gdje će posjetitelji na kraju moći uživati u zalasku sunca s najboljim pogledom.

ŠETNJA "ZABLAĆKIM POLUOTOKOM"

29.9., 15 sati | Uvala Duboka

Uz program na tvrđavama, zajedno s partnerima iz Muzeja grada Šibenika i JU Priroda ŠKŽ, Tvrđava kulture organizira tematsku šetnju po sjeveroistočnoj strani 'Zablaćkog poluotoka'. Na oko sedam kilometara dugoj trasi nalazi se niz lokacija koje su kroz stoljeća imale izniman ekonomski, duhovni i obrambeni značaj za Šibenik. Šetnju će voditi povjesničar Tvrđave kulture Josip Pavić uz podršku kolega iz partnerskih ustanova.

Okupljanje i polazak su na benzinskoj crpki u uvali Duboka u 15 sati, a predviđeno trajanje šetnje je oko tri sata. Tempo i ruta nisu osobito zahtjevni, no ipak molimo da svi sudionici ponesu kvalitetnu obuću i okrjepu.Šetnja:Lukoil – ostaci gabele – put prema Solinama – cesta za Periše – bunker sv. Križ – Jurkovići/Garme – špilja sv. Ante – Lobor – iznad Paklene – južni turanj – Lukoil (~7.5km = 10.000 koraka)Vrijeme:15,00 - 18,30

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti