HR
EN
08. listopada / 11:00h

Bubamarac uči i buči

Cjelodnevni program za djecu i mlade započet će predstavom i radionicom za djecu u jutarnjim satima, a nastaviti se poslijepodnevnom filmskom projekcijom za mlade. Program je kreiran u sklopu europskog projekta EMOUNDERGROUNDS kojeg provodi Tvrđava kulture, a za cilj ima djeci i mladima približiti načine na koje se književna djela interpretiraju kroz različite medije.

 

ULAZ SLOBODAN UZ PRETHODNO PREUZIMANJE ULAZNICA

Dostupne od ponedjeljka, 3. listopada na blagajni Kuće umjetnosti Arsen i u City Pointu:

Kuća umjetnosti Arsen: utorak – petak 15-21 sat, subota 9-21 sat, nedjelja 9–13 sati

City Point: ponedjeljak – petak 9-15 sati, subota 9-13 sati

 

PROGRAM:

11:00 Predstava za djecu – Zika Zika Muzikaaa!

Zika Zika Muzikaaa! je interaktivna koncertna priča/predstava koju samostalno izvodi violinistica i glazbena pedagoginja Lucija Stanojević. Koristeći jednostavne i zabavne zagonetke,  pjesmice i brojalice, te pomoć imaginacije Lucija uvodi djecu u svijet glazbe i umjetnosti na način da ga uz poticaj izvođačice djeca sama kreiraju, a nadograđuju sa svojim odgajateljima, prijateljima i obitelji.

Program potiče djecu i odrasle na aktivno slušanje i glazbeno izvođenje, na istraživanje mogućnosti prostora oko sebe i predmeta koji nas okružuju u svrhu vlastitog izražavanja.

Predstava i radionica prilagođene su uzrastima od 4 do 9 godina, no dobrodošli su svi zainteresirani!

 

12:00 Radionica – Radiona gospodina Šumofona

Šumofon je jedan od šumskih likova koji se spominje u izvedbi programa Zika Zika Muzika i uvodi djecu u svijet zajedničkog muziciranja, odnosno orkestra i zbora. Kako bismo šumu održali čistom i lijepom potrebno je bacati svo smeće i otpadni materijal u posebne kante, a onda ga pretvoriti u nešto lijepo, poput instrumenata ( sve materijale izvođačica pripremi prije izvođenja programa u prostoru predviđenom za radionicu).

18:30 Film – Uzbuna na Zelenom Vrhu

Ekranizaciju istoimena romana Ivana Kušana, prvog u nizu antologijskih knjiga, s par uvodnih riječi djeci će prezentirati filmski edukator Nino Kovačić.

Film prati avanture legendarnog dječaka Ratka Milića poznatijeg pod nadimkom Koko. Koko i njegovi prijatelji provode ljetne praznike na obalama jezera uz idilični Zeleni Vrh, družeći se i igrajući. Bajkovitu seosku idilu naruše neobični događaji koji uznemire i djecu i sve seljane: kradljivci pod okriljem noći pljačkaju kuću za kućom, odnoseći sve vrijedno što im dođe pod ruke. Kada otruju Kokovog i Maričinog psa, a policija se ogluši na prijave odraslih, djeca odluče uzeti stvar u svoje ruke i razotkriti lopove.

Film je cjelovečernji debi redateljice Čejen Černić, a dobro znanu priču za filmski medij adaptirala je nagrađivana scenaristica i redateljica Hana Jušić (Ne gledaj mi u pijat).

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti