HR
EN
20. srpnja / 21:00h

Strana B: Raphael Wressnig & M.S.A.Q.

Strana B se vraća svojim korijenima – pod gledalište Tvrđave sv. Mihovila! U intimnom ambijentu pod tribinama, okruženom kamenim zidinama, nastupit će orguljaš Raphael Wressing i šibenskoj publici već dobro poznati M.S.A.Q. (Mate Skračić Adaptive Quartet). Program naziva Soul Gift Special: Raphael Wressnig & M.S.A.Q. vratit će nas u prve ljetne sezone na Mihovilu!

Orguljaš američkog podrijetla Raphael Wressnig prepoznatljiv je po svom "heavy organ soul & funk" stilu za koji ja zaslužno muziciranje na Hammond orguljama. Na ovom veličanstvenom instrumentu izvodi soul, funk, jazz i blues kompozicije kojima je tijekom proteklog desetljeća privukao pažnju međunarodnih kritičara, ali i priskrbio višestruke nominacije za najboljeg orguljaša godine po izboru američkog jazz magazina DownBeat.

Wressnigov perkusijski Hammond zvuči kao stvoren za izvođenje dinamičnih kompozicija u kojima moderni zvuk susreće prepoznatljiv zvuk New Orleansa. Kombinacija je to autentične soul & blues vibracije i suvremenog funka koji slušateljima pruža nov način slušanja starih žanrova. Uz Wressinga koji je ujedno i vokalist sastava nastupaju gitarist Enrico Crivellaro i bubnjar Hans-Jürgen Bart koji inače nastupaju kao Soul Gift Band.

Šibenski će koncert biti poseban zbog kolaboracije s M.S.A.Q., a čitav je program zamišljen kao predstavljanje nekoliko "lica" soul i funk glazbe uz ostale utjecaje. Ti različiti oblici istog žanra očituju se u dinamici, načinu interpretacije, drugačijem pristupu improvizaciji te količini ostalih utjecaja žanrova koje je nemoguće isključiti (jazz, boogaloo, blues, swing...). Osim što će nastupiti zasebno, publici pripremaju i pravu glazbenu poslasticu – zajednički nastup kojim će pokazati kako interakcijom muzičara i improvizacijom nastaju novi oblici i nova glazba, svojstvena i jedinstvena upravo tom trenutku.

 

INFO O ULAZNICAMA

  • Ulaz je slobodan za članove Kluba prijatelja i posjetitelje s važećom dnevnom ulaznicom.
  • Ograničen broj ulaznica za koncert Strane B dostupan je na blagajnama tvrđava Sv. Mihovila i Barone po cijeni od 40 kuna (od 15. srpnja).
  • Zbog trenutne epidemiološke situacije kapacitet gledališta je ograničen.  

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti