HR
EN
01. srpnja / 21:00h

Strana B: Elvis Stanić Group

Ovoljetni program Strane B otvara Elvis Stanić Group, predvođena jednim od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša i najnagrađivanijim jazz skladateljem srednje generacije – Elvisom Stanićem.

Upravo je nastupom Stanića i poznatog jazz pijanista Nevena Frangeša 2015. godine otpočela priča o Strani B, umjetničkom programu Tvrđave kulture koji nije žanrovski određen, već apostrofira kvalitetu i u Šibenik dovodi umjetnike čija glazba ne poznaje žanrovske odrednice.

Od tada se program s pozornice smještene ispod tribina Tvrđave sv. Mihovila preselio na ljetnu pozornicu Tvrđave Barone, gdje će šibenska publika početkom srpnja uživati u muziciranju jedne od najboljih jazz skupina u Hrvatskoj.

Spoj mediteranske melodioznosti tradicionalne hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim tendencijama u novim glazbenim ostvarenjima poprima obrise progresivnog jazza i jazz rocka, što se može pripisati „pomlađivanjem“ benda, odnosno dolaskom novih članova čime je repertoar osvježen elektronikom i novim pristupom. Nove skladbe će šibenska publika čuti na Baroneu, ali i na LP izdanju čija se objava očekuje tijekom ove godine.

Koncert je sufinanciran putem Natječaja „Jer svirati se mora” provedenog u suradnji Ministarstva kulture, medija RH i Hrvatske glazbene unije.

 

INFO O ULAZNICAMA

  • Ulaz je slobodan za članove Kluba prijatelja i posjetitelje s važećom dnevnom ulaznicom.
  • Zbog trenutne epidemiološke situacije kapacitet gledališta je ograničen.  

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti