HR
EN
29. rujna / 10:00h

Šibenik Heritage Showcase

Šibenik Heritage Showcase događaj je koji se odvija u sklopu projekta EMOUNDERGROUNDS, a na Baroneu će prezentirati baštinu šibenskog kraja.

Program će se odvijati u jutarnjim satima, a svi koji toga dana ne mogu biti na tvrđavi događaj mogu pratiti putem prijenosa uživo putem društvenih mreža projekta i Tvrđave Barone.

Ulaz je slobodan svim posjetiteljima, a događanje se provodi u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama i preporukama.

 

PROGRAM

10:30  Turnir u trešeti i briškuli / priprema čičvarde

10:50  Stoljeće kinematografije u Šibeniku - razgovor s Jelenom Pašić i Andrijom Bakulom

Od prvih kadrova, filmova i kino-dvorana preko vrhunca kinoprikazivačke djelatnosti sve do današnjeg doba.

11:30  Marendin - serviranje čičvarde posjetiteljima

11:45  “Republika Venecija – neuobičajeno putovanje kroz Italiju, Sloveniju, Hrvatsku, Crnu Goru, Albaniju, Grčku i Cipar” - razgovor s Giovannijem Vale 

Istoimeni ilustrirani vodič prvi je naslov edicije “Iščezle države”, a donosi povijesni pregled o zajedničkoj državnoj i svakodnevnoj povijesti dijelova današnjih sedam mediteranskih država

12:30  "S diplomom u rukama jesmo li na mukama?" - panel diskusija šibenskih studenata i diplomanata

Što trenutno proučavaju, što ih motivira u njihovoj struci i vide li u gradu i okolici perspektivu za daljnji profesionalni razvoj.

13:30  Proglašenje pobjednika turnira u trešeti i briškuli

 

PRIJAVE ZA TURNIR

Za prvo mjesto će se nadmetati osam ekipa po dva igrača, koji se do 27. rujna u 15 sati mogu prijaviti osobno u City Pointu šibenskih tvrđava, telefonski na broj + 385 (0)91 619 65 34 ili mailom na adresu citypoint@tvrdjava-kulture.hr.

 

O PROJEKTU EMOUNDERGROUNDS

Projekt EMOUNDERGROUNDS (EMOtional technologies for the cultural heritage valorization within cross border UNDERGROUNDS) Tvrđava kulture provodi s 9 partnera iz 7 europskih zemalja. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.599.994,86 eura, od čega je 85% sufinancirano sredstvima Europske unije iz ERDF i IPA II fonda. Budžet Tvrđave kulture iznosi nešto manje od 2 milijuna kuna (264.387,78 eura), a najznačajnije ulaganje u sklopu projekta odnosi se na implementaciju VR tehnologije u svrhu storytellinga na šibenskim tvrđavama.

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti