HR
EN
22. srpnja / 21:30h

Šibenik Dance Festival: Ritam - jezik naše duše

Riječ autorice:

“Od rođenja, otkucaji našeg srca ritmičkim slijedom pune naše tijelo životom. Priroda oko nas prepuna je cikličkih kretanja i događanja. Industrija stvara buku koja je po svojoj prirodi također ritmički nastrojena. Prepustimo se ritmu svakodnevnog života i dopustimo da isti taj ritam uzrokuje pokret u našem tijelu. Pokret koji je temeljna potreba svakog čovjeka. U cijeloj zbrci života, dovoljno je da stanemo, poslušamo naše udahe i otkucaje srca da bi vratili mir i spokoj svojoj duši.”

 

Plesni studio Step ’n Jazz djeluje na području Dubrovnika 22 godine. Plesači se educiraju u svim plesnim tehnikama a posebno njeguju step tehniku. Osim što sudjeluju na velikim državnim i međunarodnim plesnim natjecanjima, plesači imaju priliku iskusiti sve što im plesni život nudi. Tako su imali priliku nastupati kao gosti u Washington DC-u, Barceloni, Sarajevu i raznim gradovima Hrvatske. Osim scenskog nastupa imaju puno iskustva i s televizijskim nastupima i snimanjima. Covid kriza ih je nažalost zaustavila na godinu i pol i zadnji put su nastupali u finalu Supertalenta u prosincu 2019.godine. Plesači koje ćete vidjeti večeras su višestruki prvaci Hrvatske u stepu, viceprvaci svijeta u stepu, te dva puta finalisti Supertalent showa.

 

O koreografkinji

Linda Valjalo kao dijete se školovala u jazz, balet i step tehnici u Beverley WhiteheadDance Academy; u Johannesburgu. Kao član ovog kluba osvojila više naslova državne prvakinje u solo i grupnim kategorijama. 1998.g. položila je završni ispit u step tehnici (S.A.D.T.A. – South African Dance Teacher’s Association) Od 2002.-2010. aktivan je član plesnog kluba;Step by Step, a od 2013. organizator međunarodnog step festivala Dubrovnik Tap Festival.

Tijekom 20 godina koreografskog rada, osvaja ukupno 53 odličja na međunarodnim prvenstvima. Vještine svih plesnih tehnika stepa i mjuzikla učila od njaboljih svjetskih   (Derek Hartley, Molly Moloy, Rolfe Klement , Zandra Escudero, Mark Battershall ),   i hrvatskih koreografa  (Andrej Barbanov, Maša Kolar, Zoran Marković, Igor Barberić i drugi).  Linda neprestavno radi na osobnoj edukaciji, od 2010. odlazi svake godine pohađa seminare učeći od renomiranih step pedagoga kao što su Chloe Arnold, Jason Samuels Smith, Sarah Reich, Jason Janas, Michelle Dorrance, Dormeshia Sumbry Edwards i dr.

Danas živi i radi u Dubrovniku kao umjetnička voditeljica kluba Step’n’Jazz, pedagog i koreograf  i angažirana je kao predavač na programu kineziološkog fakulteta u Zagrebu  za osposobljavanje plesnih trenera.

 

ULAZNICE

  • Ulaz je slobodan za članove Kluba prijatelja i posjetitelje s važećom dnevnom ulaznicom
  • Ograničen broj ulaznica dostupan je na blagajni Tvrđave Barone po cijeni od 40 kuna 
  • Zbog trenutne epidemiološke situacije kapacitet gledališta je ograničen

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti