HR
EN
21. srpnja / 22:00h

Šibenik Dance Festival: Inversedance - You and the world

INVERSEDANCE (HUNGARY): You and the world

Choreography: Zoltán Fodor

Music: Attila Gergely

Set: Tamás Rákay

Costumes: Diána Veréb

Dramaturgy: Károly Juhász

Performed by dancers of Inversedance-Zoltán Fodor Company

 

Sinopsis:

Predstavom You and the World, koreograf Zoltan Fodor i kompanija Inversedance odaje počast radu Lőrinca Szabóa,  pjesnika i prevoditelja,  dvostrukog dobitnika Kossuth-ove József Attila nagrade, a povodom 120. godišnjice pjesnikova rođenja.

 „Ti i svijet“ predstava je nadahnuta pjesmama iz zbirke s istim naslovom, koja je prikaz promišljanja u ovom razdoblju pjesnikova života.  Unatoč tome, predstava nadilazi konkretne riječi i daje prostor za slobodno tumačenje. Koreograf nastoji slijediti pjesnikovu trostruku tematizaciju sustava odnosa, u kojem je pored „JA“ definirano i „VI“ u odnosu na "JA" i okruženje u kojem ovo dvoje egzistira. Ovaj trodiobni odnos pruža priliku za prilično intimno otvaranje, u kojem „JA“ kroz razgovor sa samim sobom promatra  podsvjesne želje i ograničenja „TI“ kao vanjskog promatrača.

Projekt je podržan od strane: Općina Balatonföldvár, Ministarstvo ljudskih resursa, Nacionalni kulturni fond, Zaklada za izvedbene i kreativne umjetnosti, Mađarska Art management Agencija

 

O kompaniji:

Plesnu kompaniju Inversedance Zoltán Fodora osnovala je Mađarska zaklada za izvedbene i kreativne umjetnosti. Članovi su nagrađivani, samostalni plesni umjetnici pod vodstvom plesača i koreografa Zoltana Fodora. Fodor je debitirao kao koreograf 2005. stvarajući komad za Budapest Dance Theatre, Surađuje sa  neovisnom plesnom scenom i radi koreografije za brojna renomirana kazališta i nacionalne kompanije.

Kao organizacija za izvedbene umjetnosti Inversedance otvoreni su za sve inicijative , posebno mlađim generacijama. Koristeći jezik modernog suvremenog plesa, rade na projektima koji preispituju prošlost i sadašnjost, pozivaju na interakciju, intrigantne su  i potiču na razmišljanje.

Repertoar tvrtke sastoji se od plesnih predstava za odrasle  i mladu publiku.

 

ULAZNICE

  • Ulaz je slobodan za članove Kluba prijatelja i posjetitelje s važećom dnevnom ulaznicom
  • Ograničen broj ulaznica dostupan je na blagajni Tvrđave Barone po cijeni od 40 kuna 
  • Zbog trenutne epidemiološke situacije kapacitet gledališta je ograničen

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti