HR
EN
19. srpnja / 21:00h

Šibenik Dance Festival: Burning Water

ULAZNICE: 130 kn

 

Deseto izdanje Šibenskog plesnog festivala svečano će otvoriti izvedba plesne predstave Plamteća voda (Burning Water) u izvedbi plesača ansambla baleta HNK Ivan Pl. Zajc Rijeka, prema koreografiji Andonisa Foniadakisa.

Koreografija Andonisa Foniadakisa usredotočuje se na kontrastnu prirodu vode; na reakcije i adaptacije ljudskog tijela na prisutnost vode, ne zaboravljajući pritom na njezin emocionalni i sentimentalni utjecaj na ljudsku dušu. Stoga će se uz fizičke aspekte interakcija između ljudskog tijela i vode, istražiti i metaforički aspekt vode preko kojega se ona, primjerice, koristi i kao referentna točka za opis ljudskih karaktera i životnih situacija. Voda koja teče može simbolizirati izazov, vitalnost, pobjedu ili promjenu, pri čemu nastaje točka u kojoj se čovjek i voda i konceptualno i fizički stapaju, sjedinjuju i stvaraju jedan bitno drukčiji doživljaj stvarnosti.

 

 

O PREDSTAVI

Koreograf: Andonis Foniadakis

Glazba: Julien Tarride

Scenograf i oblikovatelj svjetla: Sakis Birbilis

Kostimograf: Anastasios Sofroniou

Asistent koreografa: Pierre Magendie

Plesači ansambla baleta HNK Ivan Pl.Zajc Rijeka: Emanuel Amuchástegui / Marta Kanazir / Ksenija Krutova / Maria Matarranz de las Heras / Laura Orlić / Carlos Huerta Pardo / Tilman Patzak / Morgan Perez / Nicola Prato / Tea Rušin / Ali Tabbouch / Marta Voinea Čavrak / Svebor Zgurić

 

ULAZNICE

Korisnici Mastercard® i Maestro® kartica ostvaruju ekskluzivno pravo na kupnju ulaznica od srijede, 16. lipnja u 12 sati, online putem sustava Eventim. Oni najbrži ostvaruju i popust od 15% na ograničeni kontigent ulaznica.

Ulaznice će biti dostupne u regularnoj prodaji od petka, 18.lipnja (od 12 sati), u sustavu Eventim te u City Pointu šibenskih tvrđava gdje članovi Kluba prijatelja ostvaruju 10% popusta pri kupnji ulaznica.

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti