HR
EN
18. lipnja / 21:00h

Ulaz na koncert je od 20 sati. Koncert počinje u 21 sat.

Mayales

ULAZNICE: 80 kuna u pretprodaji

Na šibensku Tvrđavu Barone dolaze - Mayales. Bend je nedavno izdao novi, četvrti studijski album Domovina, koji s nestrpljenjem želi predstaviti publici uživo. 

Novi album Mayalesa donosi 12 novih pjesama kojima su se Mayalesi filigranski bavili posljednjih godina pod budnim uhom Pavla Miholjevića i Jure Ferine, producentskog para s kojima nastavljaju suradnju započetu na Simbolu za sunce. Od izlaska tog albuma 2017. godine, ova jedinstvena glazbena institucija fanatično je predstavljala svoju mnogoljudnu koncertnu inkarnaciju, odnosno pjesme koje su neupitno obogatile hrvatsku kulturnu baštinu, baš kao što su i širile okvire čak nekoliko glazbenih žanrova posljednjih gotovo tri desetljeća postojanja.

Uvijek u nekom svojem filmu, u svojem tempu, Mayalesi su vozili izvan trendova i klike, posvećeni isključivo vlastitom instinktu te virtuoznoj glazbenoj igri i eksperimentiranju. Preslušavanjem Domovine jasno je da Mayalesi nastavljaju jahati u svojim epskim prostranstvima, u atmosferama koja mirišu na vremena kada su se albumi slušali u jednom dahu, od korice do korice. I ovaj album nosi neku svoju intrigu, zagonetan koncept isprepleten kroz stotine glazbenih slojeva, provučen kroz čarobne melodije i otpjevan kroz lucidne tekstove koji zovu slušatelja da sjedne i prepusti se otkrivanju domovine iz zaigranih glava Mayalesovih autora.

I na ovom albumu nastavlja se dobra navika suradnje s različitim umjetnicima - s dugogodišnjom suradnicom benda Ivanom Starčević, novom zvijezdom scene Mary May, odnosno duet koji je vođa benda, autor i pjevač Petar Beluhan, realizirao s Aljošom Šerićem. Ovoga puta Mayalesi su na izradi svojeg vizualnog identiteta surađivali s fantastičnim mladim umjetnikom Vicom Tomasović.

Ulaznice su u prodaji u sustavu Entrio. Program je sufinanciran putem natječaja „Jer svirati se mora“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti