HR
EN
02. kolovoza / 21:00h

Strana B: Marko Ramljak Band

Nakon što je u lipnju gostovao na prvom koncertu novootvrene Kuće umjetnosti Arsen, Marko Ramljak se vraća na šibensku pozornicu, ovog puta na Barone gdje će nastupiti u pratnji benda koji je okupio sam vrh hrvatske glazbene jazz scene!

Šibenčani su ga već imali priliku slušati na Strani B prije pet godina, tada pod gledalištem Tvrđave sv. Mihovila, a ovog puta će na Barone doći u pratnji vrhunskih glazbenika Branimira Gazdika na bubnjevima, Maaseja Kovačevića na klavijaturama i Vedrana Ružića na bas gitari.

Šibenski violinist je  svoju glazbenu karijeru započeo je 1993. godine u Južnoj Africi, kao gitarist, što je uveliko utjecalo na razvoj njegovog izražavanja na violini. Danas slovi za violinista autentičnog pristupa ali i kao skladatelj originalne glazbe koja violinu postavlja na sam vrh mainstream jazz-fusion idioma, kako u Hrvatskoj tako i u cijeloj  regiji. Široj publici je poznat i kao dugogodišnji Gibonnijev suradnik koji svojim posebnim pristupom violini doprinosi na svim njegovim albumima i koncertima od 1999. godine.

Iza njega stoje i suradnje sa mnogim poznatim sastavima (Jazz Ex Tempore Orchestra, Balkan Superselection, Balkan Horses Band II, Kreesan, Hot Club Zagreb) te sa mnogim poznatim svjetskim glazbenicima kao što su Sean Cannon (The Dubliners ), Vlatko Stefanovski, Matija Dedić, Stephane Edouard, Ramesh Shotham, Mate Matišić, Goran Bojčevski, Elvis Stanić, Manu Katche. 

Ramljak iza sebe ima tri instrumentalna solo albuma i jedno live izdanje, Mindset Live, a njegovo muziciranje mu je osiguralo četiri nagrade Status Hrvatske glazbene unije za najistaknutijeg instrumentalistu (u 2000., 2002., 2006. i 2010. godini).

 

INFO O ULAZNICAMA 

  • Ulaz je slobodan za članove Kluba prijatelja i posjetitelje s važećom dnevnom ulaznicom.
  • Ograničen broj ulaznica za koncert Strane B dostupan je na blagajni Tvrđave Barone po cijeni od 40 kuna (od 28.7.)
  • Zbog trenutne epidemiološke situacije kapacitet gledališta je ograničen.  

EPIDEMIOLOŠKE MJERE

Više detalja uskoro!

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti