HR
EN
29. srpnja / 21:00h

Heart of Art: Vesna Pisarović Jazz Quartet

ULAZNICE: 70 kuna / 100 kn na dan koncerta

Vesna Pisarović Jazz Quartet nastupit će 29. srpnja u Šibeniku na čarobnoj lokaciji tvrđave Barone. Vesna će tako po prvi put u Krešimirovom gradu predstaviti svoj hvaljeni jazz program "Naša velika pjesmarica”.

Projekt «Naša velika Pjesmarica» specifičan je i nadasve originalan osvrt na naslijeđe bivše jugoslavenske zabavne glazbe iz razdoblja od pedesetih do sedamdesetih godina. Srcedrapateljske balade u big-band aranžmanima i laki eurovizijski hitovi, francuske šansone i talijanski šlageri u prepjevima, dovitljive twist melodije i pastoralne rock scene, swing plesnjaci i neizbježni južnoamerički ritmovi Mediterana – Vesna Pisarović i njezini glazbeni partneri sve to podliježu minucioznom postupku dekonstrukcije: ogoljujući i rastavljajući, izokrećući i manipulirajući, te ponovo sastavljajući u ekscentričnu glazbenu montažu. U tom smislu, umjesto nostalgijske čežnje za starim, ono što nam još jedan plod Vesninog zaokreta jazzu pruža zapravo je iznimno kreativan odnos prema prošlosti. Njezin osobit glas uz pratnju istaknutih imena hrvatskog jazza – Elvisa Penavu na gitari, Zvonimira Šestak na kontrabasu te Borka Rupenu na bubnjevima, aktualizira kolekciju nemogućih «standarda» – koji više nisu stvar zabavne glazbe – već su osnove i predlošci za jazz improvizaciju i eksperimentiranje: za igru između forme i neformiranog, između melodičnog i disonantnog, između autentičnog i hibridnog.

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 70 kuna potražite u sustavu Entrio, online ili na prodajnim mjestima. Cijena ulaznice na ulazu iznosit će 100 kuna.

Koncert će biti održan uz sve mjere i preporuke Stožera Civilne zaštite RH. Program je sufinanciran putem Natječaja „Jer svirati se mora” provedenog u suradnji Ministarstva kulture, medija RH i Hrvatske glazbene unije. 

 

HEART OF ART - Festival devet umjetnosti Heart of Art Šibenik u svom ovogodišnjem "nultom" izdanju donosi nesvakidašnja iskustva umjetnosti

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti