HR
EN
18. kolovoza / 21:30h

Filmska srijeda na Baroneu: ŽENA KOJA JE BJEŽALA

Domangchin yeoja, Hong Sang-soo, Južna Koreja, 2019., 77'

Iz ovogodišnje igrane konkurencije Subversive Film Festivala na tvrđavu stiže dobitnik Srebrnog medvjeda za najbolju režiju na prošlogodišnjem Berlinaleu, južnokorejskog redatelja Hong Sang-sooa.

Film koji je nedavno uvršten na visoko 2. mjesto na ljestvici najboljih filmova 2020. cijenjenog francuskog filmološkog časopisa Cahiers Du Cinéma autorovo je čak 24. ostvarenje i još jedno u kojem se bavi neistraženim prostorima dijaloga i u kojem se ponovno u glavnoj ulozi ukazuje njegova voljena muza Kim Min-hee.

U ovoj provokativnoj, sofiticiranoj drami o braku, prijateljstvu i usamljenosti, renomirani južnokorejski autor daje još jednu filmsku lekciju o promatranju. S naizgled nepostojećom radnjom majstorski stvara cjelinu uz osjećaj istovremene potpune jasnoće i misterije. Ili po riječima selektora Subversive FF-a Dragana Rubeše: “Sve se svodi na sjene, geste, jeke, poglede i aluzije. Pritom je posve nebitna prošlost koja povezuje autorove protagonistice. Kao što su nebitni i njihovi trenutačni životi. Ostaje tek autorova lekcija o promatranju koju nam on vječno ponavlja.”

(Jelena Svirčić)

 

KAKO DO ULAZNICA?

  • Ulaz slobodan za članove Kluba prijatelja i posjetitelje s važećom dnevnom ulaznicom
  • Cijena na ulazu: 20 kuna (ulaznica se može kupiti od 20:30 sati) 

 

EPIDEMIOLOŠKE MJERE

Kao i svih filmskih večeri do sada, pri ulasku na projekciju se provode propisane epidemiološke mjere (dezinfekcija ruku, mjerenje temperature, prikupljanje kontakt podataka) kako bi osigurali maksimalnu sigurnost posjetitelja na tvrđavi. Ulaz na projekciju je moguć od 20:30 sati, sve dok se kapacitet gledališta (koji je ograničen sukladno mjerama) ne popuni.

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti