HR
EN
11.06. - 12.06.

10. Croatian Travel Festival

ULAZNICE: 80 kuna DVODNEVNA / 50 kuna JEDNODNEVNA 

(u regularnoj prodaji od 3.6. u 12h)

 

Deseto, obljetničko izdanje Croatian Travel Festivala koje se održava od 10. do 13. lipnja, u Šibeniku će ponovo okupiti putnike i poklonike zanimljivih i inspirativnih priča, knjiga i fotografija s putovanja po destinacijama diljem svijeta, ali i Lijepom našom. Bogati program koji donosimo u nastavku održat će se na staroj, dobro poznatoj lokaciji kluba Azimut, dok će se u petak i subotu glavni, večernji dio programa održati na Tvrđavi sv. Mihovila. 

I ove godine na festival dolaze i neki sada već starosjedioci poput Jasena Boke i Jurice Galića Juke, svoju "Ljubav oko svijeta" Goranu Miliću će predstaviti Davor Rostuhar, a prvi put na festival dolaze chef Ivan Pažanin i proslavljeni košarkaš Dino Rađa. I ove se godine u okviru festivala dodjeljuje nagrada "Dijana Klarić" u pet kategorija pa će biti puno razloga za slavlje i zadovoljstvo pobjednika, ali i nominiranih. 

Popis svih sudionika festivala i teme o kojima će razgovarati pogledajte na LINKU. Na vama je samo da se pridružite i uživate u okruglom, 10. izdanju festivala.

 

PROGRAM NA TVRĐAVI SV. MIHOVILA 

 

PETAK  11.06.2021.

Dino Rađa proslavljeni je hrvatski košarkaš, bogatu je karijeru, tijekom koje je igrao u europskim klubovima, ali i u američkoj NBA ligi, započeo i završio u rodnom Splitu, na Gripama. Najveće priznanje doživio je 2018. godine kada je ušao u Košarkašku kuću slavnih u američkom Springfieldu. Bavljenje sportom omogućilo mu je da proputuje veliki broj zemalja igrajući na brojnim natjecanjima, ali tek po završetku igračke karijere, uspio je pronaći vrijeme da ostvari i svoju dugogodišnju želju – da motorom proputuje pola svijeta. Naglasak u razgovoru s Goranom Milićem bit će upravo na tom razdoblju od sedam godina (od 2007. do 2014.), tijekom kojih je proputovao 160 000 kilometara, a neostvarena želja, ali i plan mu je još jedino Australija. 

Davor Rostuhar i njegova supruga Anđela svoj su medeni mjesec pretvorili u medenu godinu i proputovali svijet kako bi istražili što je to ljubav. Pridaje li joj se isti značaj na zapadu, istoku, sjeveru i jugu? Neovisno o razlikama u kulturi, vjeri, sustavu vrijednosti... Sugovornicima iz čak 30 zemalja postavljali su brojna pitanja o ljubavi, ali i o životu u zajednici, a istražujući poglede drugih, istraživali su i svoj intimni pogled na tu snažnu emociju, toliko puta opjevanu, opisanu, a opet se čini – nedokučivu. Je li im nakon ovog putovanja sve jasnije? Jesu li demistificirali ljubav? To će Davor Rostuhar publici otkriti u razgovoru s Goranom Milićem. 

 

SUBOTA  12.06.2021.

Jedan od najpoznatijih hrvatskih chefova, Ivan Pažanin, s Goranom Milićem će popričati o brojnim putovanjima na koja je odlazio iz gušta, ali i kako bi učio, upoznavao destinacije, kulture, ljude i gastronomiju. Putovanja su utjecala i na njegov „gastro izričaj“, a mnoga su ga i inspirirala na kreiranje raznih fuzija i potaknula želju da ljudima proširi vidike o gastronomiji i motivira ih da u kuhinji budu kreativniji, da se odvaže probati nešto novo, a opet da ostanu vjerni jednostavnosti i zdravim, domaćim namirnicama. 

O posljednjem putopisu Jasena Boke, čestog gosta Croatian Travel Festivala, „Život i smrt uz Svetu rijeku – Gangesom od izvora do ušća“, razgovarat će autor i Goran Milić. A kad se dva putnika zapričaju, večer na Tvrđavi sigurno neće završiti samo na priči o Indiji. Bit će govora i o nekima od prethodnih Bokinih knjiga i putovanja: o Che Guevari i Marku Polu, Putu svile, Afganistanu i Aleksandru Velikom, a sigurno neće biti zaboravljeni ni Dioklecijan i putovanje Odiseja Jadranom. 

 

ULAZNICE

U četvrtak, 3. lipnja u podne, u prodaji će biti dostupne i jednodnevne ulaznice po cijeni od 50 kuna, a osim u sustavu Eventim (online i na fizičkim prodajnim mjestima) moći će se kupiti i u City Pointu šibenskih tvrđava.

SAMO ZA ČLANOVE KLUBA PRIJATELJA!

Na istom mjestu, u City pointu, članovi Kluba prijatelja od četvrtka mogu preuzeti svoju besplatnu dvodnevnu ulaznicu, uz predočenje važeće članske iskaznice. Broj ulaznica je ograničen, stoga valja požuriti do centra grada!

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti