HR
EN
11.06. - 12.06.

10. Croatian Travel Festival

ULAZNICE: 80 kuna DVODNEVNA / 50 kuna JEDNODNEVNA 

(u regularnoj prodaji od 3.6. u 12h)

 

Deseto, obljetničko izdanje Croatian Travel Festivala koje se održava od 10. do 13. lipnja, u Šibeniku će ponovo okupiti putnike i poklonike zanimljivih i inspirativnih priča, knjiga i fotografija s putovanja po destinacijama diljem svijeta, ali i Lijepom našom. Bogati program koji donosimo u nastavku održat će se na staroj, dobro poznatoj lokaciji kluba Azimut, dok će se u petak i subotu glavni, večernji dio programa održati na Tvrđavi sv. Mihovila. 

I ove godine na festival dolaze i neki sada već starosjedioci poput Jasena Boke i Jurice Galića Juke, svoju "Ljubav oko svijeta" Goranu Miliću će predstaviti Davor Rostuhar, a prvi put na festival dolaze chef Ivan Pažanin i proslavljeni košarkaš Dino Rađa. I ove se godine u okviru festivala dodjeljuje nagrada "Dijana Klarić" u pet kategorija pa će biti puno razloga za slavlje i zadovoljstvo pobjednika, ali i nominiranih. 

Popis svih sudionika festivala i teme o kojima će razgovarati pogledajte na LINKU. Na vama je samo da se pridružite i uživate u okruglom, 10. izdanju festivala.

 

PROGRAM NA TVRĐAVI SV. MIHOVILA 

 

PETAK  11.06.2021.

Dino Rađa proslavljeni je hrvatski košarkaš, bogatu je karijeru, tijekom koje je igrao u europskim klubovima, ali i u američkoj NBA ligi, započeo i završio u rodnom Splitu, na Gripama. Najveće priznanje doživio je 2018. godine kada je ušao u Košarkašku kuću slavnih u američkom Springfieldu. Bavljenje sportom omogućilo mu je da proputuje veliki broj zemalja igrajući na brojnim natjecanjima, ali tek po završetku igračke karijere, uspio je pronaći vrijeme da ostvari i svoju dugogodišnju želju – da motorom proputuje pola svijeta. Naglasak u razgovoru s Goranom Milićem bit će upravo na tom razdoblju od sedam godina (od 2007. do 2014.), tijekom kojih je proputovao 160 000 kilometara, a neostvarena želja, ali i plan mu je još jedino Australija. 

Davor Rostuhar i njegova supruga Anđela svoj su medeni mjesec pretvorili u medenu godinu i proputovali svijet kako bi istražili što je to ljubav. Pridaje li joj se isti značaj na zapadu, istoku, sjeveru i jugu? Neovisno o razlikama u kulturi, vjeri, sustavu vrijednosti... Sugovornicima iz čak 30 zemalja postavljali su brojna pitanja o ljubavi, ali i o životu u zajednici, a istražujući poglede drugih, istraživali su i svoj intimni pogled na tu snažnu emociju, toliko puta opjevanu, opisanu, a opet se čini – nedokučivu. Je li im nakon ovog putovanja sve jasnije? Jesu li demistificirali ljubav? To će Davor Rostuhar publici otkriti u razgovoru s Goranom Milićem. 

 

SUBOTA  12.06.2021.

Jedan od najpoznatijih hrvatskih chefova, Ivan Pažanin, s Goranom Milićem će popričati o brojnim putovanjima na koja je odlazio iz gušta, ali i kako bi učio, upoznavao destinacije, kulture, ljude i gastronomiju. Putovanja su utjecala i na njegov „gastro izričaj“, a mnoga su ga i inspirirala na kreiranje raznih fuzija i potaknula želju da ljudima proširi vidike o gastronomiji i motivira ih da u kuhinji budu kreativniji, da se odvaže probati nešto novo, a opet da ostanu vjerni jednostavnosti i zdravim, domaćim namirnicama. 

O posljednjem putopisu Jasena Boke, čestog gosta Croatian Travel Festivala, „Život i smrt uz Svetu rijeku – Gangesom od izvora do ušća“, razgovarat će autor i Goran Milić. A kad se dva putnika zapričaju, večer na Tvrđavi sigurno neće završiti samo na priči o Indiji. Bit će govora i o nekima od prethodnih Bokinih knjiga i putovanja: o Che Guevari i Marku Polu, Putu svile, Afganistanu i Aleksandru Velikom, a sigurno neće biti zaboravljeni ni Dioklecijan i putovanje Odiseja Jadranom. 

 

ULAZNICE

U četvrtak, 3. lipnja u podne, u prodaji će biti dostupne i jednodnevne ulaznice po cijeni od 50 kuna, a osim u sustavu Eventim (online i na fizičkim prodajnim mjestima) moći će se kupiti i u City Pointu šibenskih tvrđava.

SAMO ZA ČLANOVE KLUBA PRIJATELJA!

Na istom mjestu, u City pointu, članovi Kluba prijatelja od četvrtka mogu preuzeti svoju besplatnu dvodnevnu ulaznicu, uz predočenje važeće članske iskaznice. Broj ulaznica je ograničen, stoga valja požuriti do centra grada!

Postavke pristupačnosti