HR
EN
20.05. - 26.05.

Srijedom po svijetu online: Pusti Dobre, pusti

Vlatka Vorkapić, Hrvatska, 2018, 56'

 

Online izdanje Srijedom po svijetu ovog tjedna plovi na valovima Liburnia Film Festivala (LFF)! 

Liburnija uplovljava, program turneje pobjedničkih filmova festivala, gostuje na Restartovoj platformi volimdokumentarce.net sa šest filmova nagrađenih na ovom jedinom domaćem festivalu koji prikazuje isključivo recentne hrvatske dokumentarce.

Film Vlatke Vorkapić "Pusti Dobre, pusti", dobitnik nagrade publike LFF-a, mediteranska je komedija o vodonoscima - posebnim brodovima i njihovoj posadi koji s kopna dopremaju pitku vodu na više od 700 hrvatskih otoka. Kapetanov mladi nećak pridružuje se posadi po prvi put te tako započinje borba generacija. Ipak, to nije jedina borba koja se vodi na tim morskim valovima. Kapetan je suočen s neprestanom borbom protiv birokracije i lošeg menadžmenta, a poseban su izazov – bahati turisti.

> Film je dostupan na platformi volimdokumentarce.net, besplatno do ponoći 26. svibnja

> KÔD za besplatno gledanje je: LIBURNIA-UPLOVLJAVA (upute za korištenje koda pronađite ovdje)

 

 

Osim filma Vlatke Vorkapić, selekcija programa Liburnija uplovljava uključuje prošlogodišnji domaći doku-hit "Na vodi" Gorana Devića, "Mačka je uvijek ženska" Martine Meštrović i Tanje Vujasinović s kojim su autorice odale hommage svojoj profesorici na Akademiji likovnih umjetnosti, jednoj od najznačajnijih hrvatskih kiparica, Mariji Ujević Galetović, opservacijski dokumentarac "Susjedi" dokumentarističkog veterana Tomislava Žaje i dva kratka filma izuzetno plodnog istarskog dokumentarista i novinara Elvisa Lenića "Pluf!" i "Meso".

Svi su filmovi dostupni za gledanje na platformi volimdokumentarce.net, uz popust uz unošenje navedenog kôda.

Ovom prilikom najavljujemo suradnju s ovim najstarijim festivalom dokumentarnog filma u Hrvatskoj koji će se ove godine održati od 23. do 28. kolovoza u Opatiji, a izbor najboljih filmova šibenska publika imat će prilike gledati na vrhu grada ubrzo nakon završetka festivala.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti