HR
EN
29.04. - 02.05.

Srijedom po svijetu online: Hannah Arendt

Margarethe von Trotta, Njemačka/ Luksemburg/ Francuska, 2012, 113'

 

Iako će filmsko platno na Baroneu još neko vrijeme ostati složeno, naša Jelena Svirčić ne miruje i priprema nastavak uspješne suradnje s domaćim festivalima kako šibenska publika ni ove godine ne bi ostala uskraćena za važne recentne nezavisne naslove i u ovim pandemijskim uvjetima. 

Suradnju najavljujemo s preporukom filma iz programa Zagreb Film Festivala, Hannah Arendt, o jednoj od najvećih intelektualki i filozofkinji 20. stoljeća, i to u režiji slavne redateljice Margarethe von Trotta, pionirske feminističke autorice i jedne od vodećih figura novog njemačkog filma, besplatno dostupnog 29. travnja od 19 sati na nedavno pokrenutoj platformi Kino Europa Online.

> Film Hannah Arendt gledajte besplatno od 29. travnja pa do 2. svibnja!

> KÔD za besplatno gledanje je: HANNAH (upute za korištenje koda pronađite ovdje)

 

Film prati Hannino izvještavanje sa suđenja nacističkom zločincu Adolfu Eichmannu za The New Yorker koje će rezultirati njezinim čuvenim konceptom o banalnosti zla. Za naslovnu ulogu u filmu Barbara Sukowa osvojila je nagradu njemačke filmske akademije (Deutscher Filmpreis) te nominaciju za nagradu Europske filmske akademije (EFA). Inače, Margarethe von Trotta jedna je od vodećih figura novog njemačkog filma i jedna od najznačajnijih autorica feminističkog filma. Nakon svog nezavisnog prvijenca, Drugo buđenje Christe Klages (1978.), snimila je važne i kontroverzne filmove kao što su Sestre ili ravnoteža sreće (1979.) i Marianne i Juliane (1981.), koji joj je osigurao mjesto u povijesti kinematografije kao prvoj redateljici s osvojenim venecijanskim Zlatnim lavom.

Plakat Hannah Arendt

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti