HR
EN
21. srpnja / 22:00h

Šibenik Dance Festival: Contemporary Creations

Druge večeri Šibenskog plesnog festivala na Tvrđavi Barone održan je kolažni program pod nazivom Contemporary Creations (Suvremene kreacije). Tvrđavu Barone drugog je dana Šibenik Dance Festivala preplavila energija koju su plesni umjetnici akumulirali proteklih mjeseci. Izvedene su tri plesne predstave, a dvije od njih doživjele su svoju premijeru. 

Let Us Fly – naziv je plesne predstave koju je izveo Plesni studio Modus. Dio je to istoimenog plesnog kluba iz Zagreba koji okuplja najbolje plesače kluba – mlade u dobi od 15 do 25 godina. Plesni su pokreti ugrađeni u njihovo kretanje, a na sceni suvereno nižu raznovrsne zahtjevne plesne elemente. Studiju je ovo bio prvi javni nastup nakon dužeg vremena, stoga su plesači s posebnim nestrpljenjem čekali izlazak na scenu.

Mnoštvo emocija pratilo je i nastup Tetiane Svetlične, koja je na tvrđavi premijerno izvela djelo Création Acrylique, čije stvaranje supotpisuje mladi slovenski koreograf Gaj Žmavc. Oni su uz glazbu Ravelova Bolera na pozornicu donijeli plesnu priču koja se bavi kreativnim procesom umjetnika. Pozornica je pritom platforma na kojoj umjetnik svoje nadahnuće pretače u djelo.

Međunarodnu karijeru uspješno gradi Lucija Romanova, hrvatska umjetnica koja se nakon studija u Amsterdamu plesom profesionalno bavi u Londonu. Na Šibenik Dance Festivalu izvela je Sve, predstavu koja ističe važnost pokreta.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti