HR
EN
21. lipnja / 18:00h

Let's Rock!

 

LINE UP:

 Tvrđava je 21.6.2020. postala epicentar glazbe, u čijem su se središtu nalazili:

THE FOGSELLERS

Akteri šibenske glazbene scene pod vodstvom svestrano talentiranog instrumentalista Mirka Raka 2017. godine izdali su prvi album Smooth Simplicity, kojim su publici predstavili spoj elektroničke glazbe s mnogobrojnim glazbenim pravcima. Zanimljiva i široka glazbenu fabula savršeno se uklapa unutar festivalskog line up-a.

ICHABOD

Iza mističnog imena ovog glazbenog projekta skriva se iznimno zanimljiv karlovački kantautor Bruno Šlat. S prošlogodišnjim izdanjem albuma Volume 1: Psychedelic Chansons Ichabod je predstavio nostalgičan spoj glazbenih 60-ih s modernijim i apstraktnijim glazbenim izričajem.

ISCHARIOTZCKY

Breljanski indie pop bend osnovan je 2015. godine, no glazbene ideje su se formirale iza studijskih vrata sve do 2017. godine kada bend započinje s live nastupima po Hrvatskoj i susjednim zamljama. Ova autentična glazbena kombinacija na tvrđavi će odsvirati glavne uspješnice sa zapaženog studijskog albuma Recovery. Albumom je predstavljeno bogatstvo glazbene širine i različitosti koju definitivno vrijedi poslušati live.

JONATHAN

Peteročlani riječki bend jedan je od najznačajnijih alternativnih hrvatskih bendova današnjice. Kroz brojne nastupe stekli su veliku publiku u Hrvatskoj i šire, a u SAD-a su napravili turneju s 9 koncerata. Nakon izvrsnog adventskog nastupa u Šibeniku, Jonathan dočekujemo s jednakom radošću i nestrpljenjem kao i uvijek.

J.R. AUGUST

Ovogodišnji dobitnik tri Porina, među ostalim i onaj za album godine - Dangerous Waters - jedan je od najzanimljivijih glazbenika na hrvatskoj glazbenoj sceni. Svjetski potencijal ovog glazbenika Coldplay je naglasio još davne 2012. godine, a šibenskoj publici je to i sam potvrdio 2017. godine s prvim nastupom na Tvrđavi sv. Mihovila. Drugim koncertom, J.R. August se vraća u pratnji zbora stoga ne sumnjamo u neponovljiv ulazak u ljeto popraćen melodijama ovog jedinstvenog umjetnika.

LOVELY QUINCES

Nakon gotovo četiri pune godine i open up koncerta za Skye & Ross iz Morcheebe, Lovely Quinces se vraća na Tvrđavu sv. Mihovila u potpuno novom formatu - peteročlanim bendom koji je nedavno objavio prvi singl WELP. Dunja Ercegović publici je poznata već od 2012. kad je objavila singl Wrong House koji je naišao na veliko odobrenje slušatelja zajedno s albumom Meet Me in Moscow (part one).

NIPPLEPEOPLE

Najpoznatija hrvatska electro-pop frka ponovno se vraća na Tvrđavu sv. Mihovila nakon višemjesečne pauze. Uz najpoznatije hitove po prvi put će u Šibeniku izvesti izvrsni novi singl Tajna kojeg smo u već nebrojenim prilikama mogli čuti na vodećim radiopostajama.

PI

Electro-pop projekt iza kojeg stoji multiinstrumentalistica Ivana Picek, publici otprije poznata s dva solo albuma te kao članica benda Pridjevi zajedno s Dinom Santalezom i Ninom Romić. Ivana zajedno s Antonijom Ivančan tvori glazbeni duo koji na bajkovit način nastup pretvara u slikovitu audiovizualnu predstavu s kojom izvode vlastite glazbene brojeve koje su izdale pod hvaljenim albumom Časna lubanjska.

POCKET PALMA

Trenutno jedno od najbrže rastućih glazbenih imena na nezavisnoj hrvatskoj glazbenoj sceni, ovaj duo svoj zvuk definira kao synthwave koji se spaja s brojnim utjecajima unutar elektroničke glazbe i retro kulture. U Šibeniku će se po prvi put predstaviti s istoimenim albumom koji će nas podsjetiti na neodoljive 80-te, ali i slatka vremena preklopnih mobitela, SMS poruka i prženih CD-ova.

PORTO MORTO

Zagrebački bend aktivan već gotovo desetljeće predstavlja jedno od najpozitivnijih osvježenja na alternativnoj glazbenoj sceni. Istoimeni debi album iz 2016. i album Portofon iz 2019. dobili su iznimne recenzije od strane glazbene kritike zbog nesvakidašnjih glazbenih kombinacija koje se u cjelini mogu nazvati zasebnim glazbenim žanrom. Tvrđava sv. Mihovila jedva čeka njihovo live eksperimentiranje!

ROLO

Splitski bend Rolo na glazbenoj sceni je prisutan od 2015., a svoj eksperimentalni indie-rock zvuk s elektroničkim prizvucima su izdali kroz dva albuma. Članovi Mišo Komenda i Karlo Kazinoti publici su otprije poznati kroz bendove Leut Magnetik i Beta Bombe. Ovaj je kreativni dvojac ujedno zaslužan za nagrađivani dizajn signalizacije Tvrđave sv. Mihovila, kao i za sv. Mihovila kojeg vidimo na Let's Rock! coveru.

 

Hvala svim izvođačima te partnerima i medijskim pokroviteljima koji su nas podržali u organizaciji ovog događaja!

 

 

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti