HR
EN
16. srpnja / 21:30h

Lado Electro

Projekt Lado Electro na Tvrđavu Barone stigao je netom nakon svibanjske objave videospota za pjesmu  „Dolinom se… (Song for Elizabeth)“ s albuma 2.0 Memorabilium, čime su najavili svoj povratak na glazbenu scenu. Dvojac Hrvoje Crnić Boxer i Borisa Harfman za DJ pultom pratio je izvedbe Ladarica i glazbenika Ansambla LADO, u nevjerojatnom spoju elektra i etno poetike, modernog i tradicionalnog. Glazba s Ladova repertoara u suvremenoj, elektronskoj verziji stvara novo lice tradicijskih skladbi i napjeva u kojima podjednako uživaju ljudi različitih glazbenih ukusa i dobnih skupina.

Prvi album LADO Electro objavljen je 2003. godine kada kad je i započela suradnja Ladovog plesača pjevača Borisa Harfmana s već etabliranim glazbenikom Hrvojem Crnićem Boxerom. Za razliku od prvijenca na kojem je naglasak bio na instrumentalima, novi album LADO Electro 2.0. Memorabilium sadržava više vokalnih elemenata. Naime, dio odabranih pjesama su upravo s Ladovog repertoara ili su inspirirane dijelovima nekih koreografija, dok drugi dio čine tradicijski napjevi s kojima se pjevači ranije nisu susretali ali su ih otpjevali na način na način svojstven Ladu.

Spoj tradicijske i elektroničke glazbe u ambijentu kulturno-povijesne znamenitosti šibenskoj je publici priuštio večer vrhunske glazbene izvedbe.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti