HR
EN
21. kolovoza / 21:00h

The Stranglers

CIJENA ULAZNICA: 350 kn

 

The Stranglers, jedna od najcjenjenijih i najutjecajnijih britanskih grupa u Šibenik stiže 21. kolovoza u sklopu turneje kojom su obuhvatili brojne svjetske pozornice, među kojima je i ona na Tvrđavi sv. Mihovila!

U preko četrdeset godina izdali su 17 albuma, dok su im svjetsku slavu donijeli hitovi Always The Sun i Golden Brown. Slove za jedan od najdugovječnijih britanskih bendova, a trenutno usporedno sa svjetskom turnejom obilježenom brojnim rasprodanim nastupima pripremaju novi album. Osim što će se moći uživo uvjeriti u glazbeni talent i bezvremensku kvalitetu njihovih pjesama, svi koji se nađu na najljepšoj pozornici Jadrana imati će priliku da uživo čuju i neobjavljene pjesme s nadolazećeg albuma.

Oformljeni sredinom sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća The Stranglers su na samom početku karijere u kratkih 13 mjeseci objavili čak tri albuma na kojima su se našli hit singlovi Peaches i No More Heroes. Angažirani, rječiti i sugestivni tekstovi uz melodične skladbe upotpunjene agresivnim, beskompromisnim i buntovnim stavom učinili su ih jedinstvenom pojavom na glazbenoj sceni. Karakterističnim i nepredvidljivim stilom temeljenim na koketiranju s raznim glazbenim žanrovima osvojili su mainstream rock scenu i postali pioniri novovalnog zvuka.

 

Aftershow: DJ EDDY RAMICH

Neumorni rokeri publiku će naelektrizirati energijom za nastavak večeri pod tribinama gledališta Tvrđave sv. Mihovila, gdje će Eddy Ramich svojom selekcijom privesti koncertnu večer kraju. Kao i bend koji nastupa prije njega, Ramich je veteran, i to na hrvatskoj sceni elektroničke glazbe.

Preko četvrt stoljeća ovaj DJ, producent i promotor svojom glazbom dijeli dobre vibracije i zaraznu energiju. Karakterizira ga uvijek svjež zvuk i sklonost istraživanju klupske glazbe, posebice u preplitanju housea, dubstepa i jazza. Osim nastupa u svjetski poznatim klubovima poput The Room i Yellow u Tokiju, Plastic People i Cargo u Londonu, Cielo u New Yorku, publika ga je imala prilike čuti i na festivalima poput Glastonburya, Szigeta, Garden Festivala i Southport Weekendera. Svoju je glazbu sa širom publikom dijelio i putem radijskog etera. Naime, osamnaest je godina vodio dvije emisije na zagrebačkom Radiju 101.

Na Tvrđavu sv. Mihovila Eddy Ramich dolazi u godini kada obilježava trideset godina karijere, s jednom misijom: podijeliti s publikom strast za glazbom koju pušta.

 

Ulaznice u prodaji od 7. lipnja:

  • na blagajnama tvrđava sv. Mihovila i Barone 
  • online u sustavima Eventim i Croatia Tickets
  • u City Pointu (ulica Don Krste Stošića 1, Šibenik)
    • 10% popusta pri kupnji ulaznica ostvaruju članovi Kluba prijatelja  (individualni članovi na kupnju jedne, a nositelji obiteljske članske iskaznice na dvije ulaznice)
    • 5% popusta ostvaruju vlasnici kartica Addiko banke 

Plaćajte Mastercard® i Maestro® karticama i ostvarite 10% popusta.