HR
EN
21. srpnja / 21:00h

Shash Couture Fashion show

Predstavljanje modne kolekcije Shash Infusion umjetnice i dizajnerice  Saške Sašić

Ekskluzivni najavni event devetog izdanja Šibenskog plesnog festivala spojio je modni dizajn i slobodu pokreta. Plesači predvođeni koerografkinjom Ivonom Grubišić predstavili su jedinstven dizajn Saške Sašić, naglašavajući svaku kreaciju pojedinačno.

Saška Šašić je umjetnica koja spaja svoju ljubav prema modi i pokretu u jedinstveno, nosivo umjetničko djelo. Rođena je u Gračacu, danas sa adresom u Madridu.  U Španjolsku je otišla kako bi se usavršila u svojoj prvoj ljubavi - plesu, a potom se, tijekom života tamo, rodila ideja i o stvaraju modnog Brenda. Saška sebe smatra umjetnicom koja povezuje modni dizajn i ples, a u tome je izuzetno uspješna. Potreba za slobodom pokreta prati je kroz život stoga ne čudi kako je baš svaka njezina haljina iznimno udobna, ni malo na uštrb estetskog dojma. Njezine kreacije nastaju bez štete za okoliš, što Sašku čini jednom od pionira eco-conscious mode u regiji.

Osnovna ideja kolekcije je spajanje dva naizgled suprotna pravca. Jedan je vizija profinjenih, jednostavnih i skromnih linija, a drugi je jedinstven pristup koji odgovara na pitanje što simbioza umjetnosti i odijevanja može biti.  Pri izboru materijala za nove kreacije, autorica s ponosom ističe da su Shash komadi izrađeni od prirodnih, veoma održivih i recikliranih materijala kao što su svila, lyocellcupro.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti