HR
EN
15. srpnja / 21:30h

STRANA B: M.S.A.Q.

Mate Skračić Adaptive Quartet (M.S.A.Q.) ove godine obilježava deset godina svog djelovanja, stoga za tvrđavu pripremaju poseban odabir programa i gostujućih glazbenika. Predstaviti će se instrumentalnim programom sastavljenim uglavnom od autorskih skladbi u manirama jazz-rocka, funka i fusiona, a naći će se tu i poneki jazz standard. Ovakav „off“ program odražava prave želje i muzičko stanje benda, pa je u tom smislu ovaj koncert prava prigoda da se otkrije jedna njihova strana koju nije moguće doživjeti na njihovim redovnim nastupima. Lokacija i atmosfera tvrđave Barone svakako će pridonijeti inspiraciji i komplementirati ugođaju koncerta.

Na koncertu će uz Matu Skračića, gitarista, osnivača i voditelja sastava nastupiti njegov dugogodišnji suradnik i prijatelj Marko Baranović (bas gitara). Ovaj dvojac broji skoro 20 godina zajedničkog muziciranja kroz bendove kao što su Drass Bum, Ika & The group, Roža Fjore i drugi projekti. Bubnjar Božidar Lapov sa M.S.A.Q. nastupa već više od šest godina, a bendu će se pridružiti i trubač Ivo Jerkunica te klavirist/harmonikaš Mario Guberina.

Inače, nastupi M.S.A.Q. uglavnom su praćeni atmosferom za opuštanje i druženje u ugodnom, nenametljivom ambijentu. Interpretacije svjetski poznatih evergreena i standarda pokušavaju učiniti uvijek svježim i zanimljivim kroz stapanje senzibilnog ženskog vokala sa improvizacijama glazbenika na inovativan i moderan način pun slobode i interakcije među članovima sastava.

Ulaz slobodan članovima Kluba prijatelja i posjetiteljima s važećom dnevnom ulaznicom!