HR
EN
01. srpnja / 21:30h

STRANA B: Mario Guberina

Mladi šibenski pijanista neobičnog glazbenog izričaja na Tvrđavu Barone stiže predstaviti Dalmatinsku rapsodiju, i to u sklopu glazbenog programa Strana B. Repertoar sastavljen od pretežito starih dalmatinskih pjesama obrađenima u jazz maniri, skladbi sa prizvukom bossa nove, latino glazbe i funka, čine savršenu okosnicu večeri u ambijentu tvrđave.

Nakon završene osnovne glazbene škole u Šibeniku svoju vještinu dijeli sa svijetom svirajući na ulicama europskih metropola, Zagrebu i rodnom Šibeniku. Dvije godine njegova stalna adresa postaje Opatija gdje je svirao sa šibenčaninom Franom Pleadinom, a zatim i s riječkim jazz glazbenikom Zoranom Majstorovićem.

Široj javnosti predstavio se nastupima na Supertalentu 2011. i 2018. godine. Osim klavira, posvećuje se i harmonici, kroz koju izražava svoju ekspresionističku stranu i suprotstavlja je ambijantalnom, mirnom mediteranskom zvuku. Stare dalmatinske pjesme boji swingom, divljinom i strašću, te u njegovoj izvedbi one dobivaju sasvim novu formu.

 

Ulaz slobodan članovima Kluba prijatelja i posjetiteljima s važećom dnevnom ulaznicom!