HR
EN
16. rujna / 21:00h

STRANA B: The Fogsellers

Ovogodišnju Stranu B, glazbeni program Tvrđave Barone zatvorio je jedan od najzanimljivijih šibenskih bendova. Na tvrđavi su The Fogsellersi izveli program Sono Koloro kroz koji svoju glazbu spajaju s projekcijama umjetnice koju od milja nazivaju „čarobnica od vizuala“, Tetraparalelopiped.

Izvodeći program Sono Koloro Fogsellersi nikada ne opravdaju svoje ime, već nude potpun audiovizualni doživljaj. Učinili su to nad gradom, pod otvorenim nebom, na samom početku rujanskog tjedna i sve prisutne uputili u novu dimenziju glazbe.

Sono Koloro na esperantu, jeziku koji je trebao postati univerzalan kao što je i glazba sama po sebi univerzalna, znači „zvukovi boja“. Projekt je to iza kojeg stoji Fikcio Monger (Mirko Rak) sa svojim bendom, a razvio se iz ideje spajanja glazbe i vizualnih efekata u potpuniji doživljaj glazbe i projekcija.

„Za ovaj Sono Koloro odlučili smo naglasiti boje i projekcije, dok će glazba biti medij koji će gledateljima olakšati da se užive u vodopad boja i projekcija koje nas očekuju“, izjavio je Mirko Rak, prvo ime benda. Premijerno izveden 2016. godine u šibenskom Hrvatskom narodnom kazalištu, program se nakon nastupa u Hrvatskoj i regiji, vratio u grad i to ni više ni manje nego u jedinstveni ambijent Tvrđave Barone.

Često nazivani electro-fusion bendom, glazba koju izvode nadilazi elektroničku bazu, i sadrži utjecaje i primjese raznolikih glazbenih žanrova koje vješto i pametno komponiraju u cjelinu. Dokazali su to i debitantskim ostvarenjem Smooth Simplicity. 2017. godine album je osvojio glazbenu kritiku, što dokazuju i uzastopne nominacije za nagradu "Ambasador" u kategoriji najboljih elektroničkih bendova.

 

 

Postavke pristupačnosti

Zbog koncertnog programa, Tvrđava Barone danas je za posjetitelje otvorena do 19.30 sati. Hvala na razumijevanju!


Today Barone Fortress is open for visitors until 7:30 PM. Thank you for your understanding!