HR
EN
17. srpnja / 21:00h

Otvorenje Seasplash festivala

Seasplash festival po prvi put u svojoj 17-godišnjoj povijesti otvoren je posebnim koncertom i to na jednoj od najljepših pozornica Jadrana. Na Tvrđavi sv. Mihovila nastupili su sjajni glazbenici koje predvođeni New York Ska-Jazz Ensembleom.

Uz ovu jedinstvenu koncertnu atrakciju i grupu koja je utemeljila jazz-ska žanr, nastupili su i poznati domaći roots reggae bend iz Zagreba, Brain Holidays, kao i legendarni dvojac Bass Culture Sound System.

 

New York Ska-Jazz Ensemble (NY)

New York Ska-Jazz Ensemble je međunarodno priznata studijska grupa i koncertna atrakcija. Utemeljitelji su ska-jazz žanra i od svog nastanka su izdali 15 albuma i redovno nastupali diljem svijeta. NYSJE nastupi su stekli priznanje kritike zbog snažne energije, kreativnih originala, kinetičkih ska interpretacija jazz standarda, kao i zbog moćnog miksa dancehalla, reggaea, rocksteadya i jazza. Usto, NYSJE su prvi američki ska bend koji je svirao u Poljskoj nakon pada zida! 

 

Brain Holidays (ZG)

Najstariji hrvatski reggae sastav svojih 18 godina karijere obilježili su s četiri studijska albuma te velikim brojem održanih koncerata. Album „System Error“ nominiran je za diskografsku nagradu Porin 2018. u kategoriji najbolji album alternativne i klupske glazbe. Pozitivne vibracije, kao nezaobilazna odrednica reggae glazbe, svojevrstan su lajtmotiv benda koji i u dobrim i lošim vremenima širi vedrinu te otvara ruke prema svim ljudima dobre volje.

 

Bass Culture Sound System (ZG)

Bass Culture Sound System je utemeljen 1999., i svojim je zvukom obuhvatio naslijeđe stare škole roots-reggaea i inovacije koje su na scenu svakodnevno donosili producenti elektronskog duba i junglea. Širenje granica kulture basa počelo je mjesečnim rezidencijama u Močvari i SKUC-u, a između njih je u kronologiju najstarijeg zagrebačkog reggae crewa upisano gostovanje na prvom Seasplashu.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti