HR
EN
01. kolovoza / 21:30h

JM Jazz World Orchestra

Svjetski jazz orkestar mladih, koji okuplja najperspektivnije mlade jazz talente svijeta, šibensku će publiku častiti vrhunskim muziciranjem! Na vrhu grada svirat će pod vodstvom uglednoga američkog jazz trombonista, skladatelja i aranžera Luisa Bonille.

Orkestar je projekt je Međunarodne glazbene mladeži (Jeunesses Musicales International), najveće neprofitne organizacije posvećene mladim glazbenicima, i djeluje već šest godina.

Poslušajte kako je orkestar zvučao 2017. godine na turneji po Hrvatskoj:

Da bi postali dio orkestra, mladi glazbenici iz svih krajeva svijeta, između osamnaest i dvadeset i šest godina, moraju proći zahtjevne audicije i biti bolji od talentirane konkurencije. U ovogodišnjem sastavu čak su se dvije mlade hrvatske snage našle među 21 vrhunskim glazbenikom.

Osim što se iz godine u godinu mijenja se sastav orkestra, mijenja se i njegovo umjetničko vodstvo. Ove godine čast je pripala Luisu Bonilli, virtuozu na trombonu koji posljednje dvije godine nastupa na turnejama s Philom Collinsom. Dugogodišnji je član Vanguard Jazz Orchestra, svira  u sastavu Dave Douglas & Brass Ecstasy, a tijekom karijere svirao je i s poznatim glazbenicima drugih žanrova, među ostalima s Dianom Ross i Marcom Anthonyjem. Redovni je predavač na uglednim školama Manhattan School of Music i New England Conservatory, stoga mu uloga mentora nije strana.

Luis Bonilla

Pod njegovim vodstvom JM Jazz World Orchestra i ove će godine nastaviti svoju glazbenu misiju – nastupanje na europskim jazz festivalima i prestižnim koncertnim lokacijama. Do sada su bili gosti brojnih renomiranih europskih festivala poput Gaume Jazz Festival i Brosella Jazz Festival u Belgiji, nizozemskog festivala North Sea Jazz Festival, dok u Hrvatskoj već nekoliko godina nastupaju na festivalu Jazz is Back BP u Grožnjanu.

Popisu prestižnih lokacija nadodat će i Tvrđavu Barone, s čije će pozornice publiku častiti vrhunskim muziciranjem i jazzom svjetske klase.

 

Dragi posjetitelji, 21. kolovoza Tvrđava sv. Mihovila bit će zatvorena za dnevni posjet od 15 do 17 sati, te od 19 sati, zbog priprema i održavanja koncerta The Stranglersa. Cijena ulaznice za tvrđavu biti će 10% niža. Hvala na razumijevanju!

----

Dear visitors, on August 21st St. Michael's Fortress will be closed for daily visits from 3 PM to 5 PM, and from 7 PM, due to preparations and holding of The Stranglers concert. The daily ticket price will be 10% lower. Thank you for understanding!