HR
EN
01. kolovoza / 21:30h

JM Jazz World Orchestra

Svjetski jazz orkestar mladih, koji okuplja najperspektivnije mlade jazz talente svijeta, šibensku je publiku počastio vrhunskim muziciranjem! Na vrhu grada svirali su pod vodstvom uglednoga američkog jazz trombonista, skladatelja i aranžera Luisa Bonille. Orkestar je projekt je Međunarodne glazbene mladeži (Jeunesses Musicales International), najveće neprofitne organizacije posvećene mladim glazbenicima, i djeluje već šest godina.

Poziv je bilo teško odbiti!

Da bi postali dio orkestra, mladi glazbenici iz svih krajeva svijeta, između osamnaest i dvadeset i šest godina, moraju proći zahtjevne audicije i biti bolji od talentirane konkurencije. U sastavu orkestra za 2019. među 21 vrhunskim glazbenikom našle su se čak dvije mlade hrvatske snage.

Osim što se iz godine u godinu mijenja se sastav orkestra, mijenja se i njegovo umjetničko vodstvo. Čast da 2019. godine vodi orkestar pripala je Luisu Bonilli, virtuozu na trombonu koji je nastupao na turnejama s Philom Collinsom. Dugogodišnji je član Vanguard Jazz Orchestra, svira  u sastavu Dave Douglas & Brass Ecstasy, a tijekom karijere svirao je i s poznatim glazbenicima drugih žanrova, među ostalima s Dianom Ross i Marcom Anthonyjem. Redovni je predavač na uglednim školama Manhattan School of Music i New England Conservatory, stoga mu uloga mentora nije strana.

Luis Bonilla

Pod njegovim vodstvom JM Jazz World Orchestra nastavio je svoju glazbenu misiju – nastupanje na europskim jazz festivalima i prestižnim koncertnim lokacijama. Do sada su bili gosti brojnih renomiranih europskih festivala poput Gaume Jazz Festival i Brosella Jazz Festival u Belgiji, nizozemskog festivala North Sea Jazz Festival, dok su u Hrvatskoj već nekoliko puta nastupali na festivalu Jazz is Back BP u Grožnjanu.

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti