HR
EN
13. rujna / 21:00h

Koncert se odgađa zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih uvjeta i mogućnosti nevremena. Novi datum održavanja koncerta zakazan je za petak, 13. rujna s početkom u 21 sat. Kupljene ulaznice vrijedit će za novi termin održavanja koncerta.

Više informacija o povratu kupljenih ulaznica pronađite ovdje.

Jelena Radan & Pedro Abreu - Fado

Jedinstvenoj interpretatorici portugalskih pjesama, Jeleni Radan u izvedbi portugalskog fada na pozornici nad gradom pridružio se dugogodišnji suradnik, virtuoz na gitari Pedro Abreu.

Okosnicu koncertnog programa činio je izbor pjesama iz predstave Femme Fadal, koju su na kazališnim daskama zajednički izvodili ovo dvoje glazbenika. Pjesme koje je šibenska publika imati prilike čuti obilježene su osjećajem sjete koji je istodobno prepleten s ponosom, vapajem i traganjem, čežnjom i neispunjenim željama – saudade, kako Portugalci nazivaju snažnu emociju koju fado prenosi. Na repertoaru su se našli i napjevi o portuglaskom narodu te pjesme Amalije Rodrigues, „Kraljice fada“, najveće promotorice tog glazbenog stila širom svijeta. 

Svestrana zagrebačka glazbenica, skladateljica i spisateljica svoju ljubav prema fadu njeguje paralelno s uspješnom glazbenom karijerom. Tome svjedoči činjenica da je na prošlogodišnjem šibenskom Festivalu dalmatinske šansone osvojila prvu nagradu žirija za pjesmu Negdje tamo gore.

U Šibenik se vratila s virtuoznim portugalskim gitaristom Pedrom Abreuom. Suradnja dvoje glazbenika traje dugi niz godina, a skupa su nastupali u mnogim prekrasnim ambijentima, što potvrđuje da publika traži i istinski zna uživati u posebnoj glazbi kao što je fado. 

 

 

 

 

.

 

 

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti