HR
EN
13. rujna / 21:00h

Koncert se odgađa zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih uvjeta i mogućnosti nevremena. Novi datum održavanja koncerta zakazan je za petak, 13. rujna s početkom u 21 sat. Kupljene ulaznice vrijedit će za novi termin održavanja koncerta.

Više informacija o povratu kupljenih ulaznica pronađite ovdje.

Jelena Radan & Pedro Abreu - Fado

CIJENA ULAZNICA: 70 kn / 50 kn za članove Kluba prijatelja

 

Jedinstvenoj interpretatorici portugalskih pjesama, Jeleni Radan u izvedbi portugalskog fada na pozornici nad gradom pridružit će se dugogodišnji suradnik, virtuoz na gitari Pedro Abreu.

Okosnicu koncertnog programa čini izbor pjesama iz predstave Femme Fadal, koju su na kazališnim daskama zajednički izvodili ovo dvoje glazbenika. Pjesme koje će šibenska publika imati prilike čuti obilježene su osjećajem sjete koji je istodobno prepleten s ponosom, vapajem i traganjem, čežnjom i neispunjenim željama – saudade, kako Portugalci nazivaju snažnu emociju koju fado prenosi.

Na repertoaru će se naći i napjevi o portuglaskom narodu te pjesme Amalije Rodrigues, „Kraljice fada“, najveće promotorice tog glazbenog stila širom svijeta. Upravo će Estranha forma da vida (Čudni oblik života), Tudo isto e fado (Sve je to fado), pjesme snažnog Amalijinog pečata, Radan izvesti na tvrđavi.

Svestrana zagrebačka glazbenica, skladateljica i spisateljica svoju ljubav prema fadu njeguje paralelno s uspješnom glazbenom karijerom. Tome svjedoči činjenica da je na prošlogodišnjem šibenskom Festivalu dalmatinske šansone osvojila prvu nagradu žirija za pjesmu Negdje tamo gore.

U Šibenik se vraća s virtuoznim portugalskim gitaristom Pedrom Abreuom. Suradnja dvoje glazbenika traje dugi niz godina, a skupa su nastupali u mnogim prekrasnim ambijentima, što potvrđuje da publika traži i istinski zna uživati u posebnoj glazbi kao što je fado. 

 

Ulaznice u prodaji od 20. kolovoza:

  • online u sustavu Eventim
  • na blagajni Tvrđave Barone te u City Pointu - na ovim prodajnim mjestima članovi Kluba prijatelja mogu preuzeti ulaznicu po povoljnijoj cijeni (50 kn)
  • u City Pointu (ulica Don Krste Stošića 1, Šibenik) vlasnici kartica Addiko banke ostvaruju 5% popusta pri kupnji ulaznica

 

 

.