HR
EN

Započeo ciklus radionica o upravljanju destinacijom za partnere projekta FORTITUDE!

28.05.2021.

Unatoč svim izazovima globalne pandemije, nemogućnosti osobnih sastanka i dolaska svih uključenih, te organizacije planiranih događanja u okviru projekta, 26. i 27. svibnja, održana je radionica koja je sve partnere projekta FORTITUDE dijelom online, a dijelom onsite, povezala u gradu jednog od partnera, Baru u Crnoj Gori.

Na dvodnevnoj radionici o upravljanju destinacijom Heritage and Interpretation uz partnerske institucije i dionike u turizmu, predavanja su održali i predavači iz Europske mreže utvrđenih gradova i obrambenih fortifikacija EFFORTS, redom stručnjaci iz oblasti fortifikacijske kulturne baštine.

Partneri su tako imali priliku čuti inspirativne prezentacije koje su detektirale prilike, izazove, prioritete i načine unaprjeđenja i diversifikacije turističke ponude, modela turističkog menadžmenta i marketinga kulturne baštine, te posjetiteljskog iskustva s ciljem razvoja što kvalitetnijeg i održivijeg upravljanja kulturnim dobrima s naglaskom na razvoju digitalne kulturne baštine i praćenju svih izazova moderne tehnologije.  

Upravo je navedeno i cilj projekta FORTITUDE koji unaprjeđenje turističke ponude povijesnih tvrđava i kreiranje zajedničkih kulturnih događanja ističe kao način podizanja turističke atraktivnosti povijesnih lokacija i privlačenja posjetitelja i van turističke sezone. Rezultati projekta bit će vidljivi u ponudi posjetiteljskih centara u 5 partnerskih gradova: Šibeniku, Karlovcu, Banja Luci, Herceg Novom, te domaćinu radionice, Baru.

Nakon održane radionice, predstavnici projektnih partnera sastali su se u Herceg Novom na radnom sastanku na kojem su obuhvatili sve aktualne točke, vidjeli sve aktivnosti koje su napravljene te dogovorili i one koje predstoje do završetka projekta.

Podsjetimo, projekt FORTITUDE (Historic Fortresses Intensyfing Cross-Border Tourism Development) započeo je 1. ožujka 2020. i trajat će do 28. veljače 2022. godine. Nositelj projekta je Javna ustanova Tvrđava kulture Šibenik s partnerima Grad Karlovac, Opština Herceg Novi, Opština Bar i Grad Banja Luka, a ukupna vrijednost iznosi 1 618 438.72 eura, od čega je 85% sufinancirano iz programa Interreg IPA CBC Croatia - Bosnia and Herzegovina – Montenegro 2014 – 2020.

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti