HR
EN

Zajedno u Arsenu - lokalni radni sastanak u sklopu projekta Connecting Cinemas

25.05.2021.

Zajedno smo jači – moto je svake dobre suradnje!

S tom tezom, krenuli smo i u novi lokalni radni sastanak u sklopu EU projekta Connecting Cinemas in Rural Areas pod nazivom ENGAGE. Upravo je angažman lokalnih udruga i njihovo uključivanje u projekte ono što utječe na kvalitetu života u čitavoj zajednici. Stoga smo našim suradnicima i lokalnim gradskim udrugama predstavili prostor Kuće umjetnosti Arsen, prostor koji će objediniti različite vrste umjetnosti, stvarati i razvijati novu publiku, navike i druženja.

OKOSNICA FILM

Važan dio programa Kuće umjetnosti Arsen bit će upravo i filmski program usmjeren na nezavisni film i art scenu kao nastavak uspješne kino prikazivačke aktivnosti Tvrđave kulture. Pri kreiranju programa nastavit će se i ostvarene suradnje s filmskim festivalima koji su ubrajamo među najznačajnije promotore nezavisnog i umjetničkog filma u Hrvatskoj te HAVC-om. Ono što je posebno bitno naglasiti jest da će razvoj filmskog programa biti posebno usmjeren na mlade, te će se razvojem dodatnih aktivnosti, projekcijama i radionicama u Kući umjetnosti Arsen, razvijati znanja, vještine i afiniteti mlade publike prema sedmoj umjetnosti. Vjerujemo da će se suradnja s lokalnom zajednicom nastaviti i u budućnosti i to upravo u Arsenu kao novom mjestu koje će obilježiti umjetnost i stvaranje.

O PROJEKTU CONNECTING CINEMAS

Podsjetimo, u projektu Connecting Cinemas in Rural Areas, uz vodećeg partnera, njemačkog kino-kulturnog centra Neue Kammerspiele iz Kleinmachnowa, uz Tvrđavu kulture Šibenik, sudjeluju još: Public Art Lab (Njemačka), Amza Pellea Cinema (Rumunjska), Cinema Star, (Grčka), M2C Institute for Applied Media Technology and Culture at the City University of Applied Sciences (Njemačka), Amsterdam University of Applied Sciences (Nizozemska) i KEA European Affairs Brussels (Belgija).

Projekt je financiran od strane Europske komisije iz prioriteta Europa spremna za digitalno doba, a provodi se u okviru poziva "Cinemas as Innovation Hubs for Local Communities". Ukupan proračun projekta je 611.455,00 eura, od čega se iznos od 72.440,00 eura odnosi na proračun Tvrđave kulture Šibenik.

 

Sadržaj ovog priopćenja isključiva je odgovornost JUK Tvrđava kulture Šibenik i ni na koji način ne odražava stavove Europske Komisije/MEDIA Policy, Audiovisual Industry & Media Support Programmes.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti