HR
EN

Za izgled novog posjetiteljskog centra Tvrđave sv. Mihovila pobrinut će se Brigada

28.09.2020.

Kroz projekt FORTITUDE - Historical Fortresses Intensifying cross-border Tourism Development  Tvrđava sv. Mihovila dobit će niz novih sadržaja u unutrašnjosti što uključuje nova tehnološka i prostorna rješenja u suvenirnici i Info pultu tvrđave, izložbene postave u muzejskoj prostoriji i dijelu podzemnih prostora tvrđave, kao i u prostorijama informativnog centra City Point koji se nalazi u staroj gradskoj jezgri Šibenika.

Uređenje i opremanje unutrašnjosti tvrđave tako će doprinijeti poboljšanju doživljaja dnevnih posjetitelja, a unutrašnji prostori istodobno će zadržati svoju multifunkcionalnost. Postupkom javne nabave za ovaj je projekt odabrana zagrebačka kreativna agencija Brigada, s kojom je potpisan Ugovor za Vođenje uređenja, osmišljavanje rješenja i dizajn sadržaja u posjetiteljskom centru Tvrđave sv. Mihovila.

Projektom FORTITUDE nastoji se obogatiti turističku ponudu i poboljšati turističku atraktivnost utvrđenih lokaliteta u programskom  području stvaranjem i promicanjem nove turističke ponude i proizvoda, čemu će novi izgled i sadržaju unutar tvrđave uvelike doprinjeti.

Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

zbog održavanja večernjih događanja tvrđave će za dnevni posjet biti otvorene po prilagođenom radnom vremenu:

30.7. | Tvrđava Barone | 9 - 20h

 1.8. | Tvrđava sv. Mihovila | 9 - 19h

Hvala vam na razumijevanju.